άλμα

Ταυτότητα

«βάζοντας το λειτουργικό τραίνο στις ράγες»

Η πρωτουλία άλμα για το Δήμο Νάουσας κάνει την εμφάνισή της.

Το άλμα ως κίνηση δείχνει μια δυναμική και στην περίπτωση του Δήμου μας που υπέστη αρκετά μόνο μια τέτοια καταλυτική κίνηση μπορεί να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία.

Άλμα γιατί πρέπει να τεθεί ο πήχης ψηλά. Αναγκαστικά. Ρεαλιστικά αλλά και φιλόδοξα.

Άλμα γιατί alma στις λατινογενείς γλώσσες είναι η ψυχή. Και με ψυχή και μεράκι ξεκινάμε αυτό τον αγώνα.

Άλμα γιατί αν μπορούσαμε να επιλέξουμε τουλάχιστον τέσσερα ρήματα που θα μας εξέφραζαν, αυτά θα ήταν: Ακούμε – Λειτουργούμε – Μετέχουμε – Αλλάζουμε.

Άλμα γιατί θέλουμε να δούμε μια αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου σαν να ήταν η τελευταία ημέρα που θα διοικούσαμε. Ανιδιοτελώς και με μακροπρόθεσμα.

Δεν έχουμε περιθώριο για άλματα στο κενό. Χρειαζόμαστε κινήσεις στρατηγικές, να αποκτήσουμε βηματισμό όλοι μαζί ως κοινότητα με ενότητα.

Κι έτσι θα βάλουμε το λειτουργικό τραίνο στις ράγες.

Θα χαραχθεί έξυπνα και ανθρώπινα μια ποιοτική πορεία αυτού του τόπου που μελλοντικές διοικήσεις δε θα θέλουν να βγουν από την πορεία, αλλά αντίθετα θα πλουτίζουν με πολύτιμο φορτίο το ίδιο το τραίνο.

Για αυτό στο άλμα όλοι οι άνθρωποι που γίνονται μέρος του άλματος χαρακτηρίζονται από τις 12 θέσεις μας.

Για αυτό το άλμα είναι πολυσυλλεκτικό. Ηλικίες, ιδιότητες, όνειρα.

Για αυτό το χρώμα του άλματος είναι τιρκουάζ – ένα χρώμα μίξη του κυπαρισσί του βουνού μας, του πράσινου του ανθισμένου κάμπου μας και του μπλε των νερών μας.

Για αυτό το άλμα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

– Με όρεξη και γνώμονα τις παλιές καλές αναμνήσεις όλων των συνδημοτών μας το άλμα είναι η ευκαιρία μας να ζωντανέψουμε ξανά.

– Σε ένα Δήμο που έχει ταλαιπωρηθεί οικονομικά και κοινωνικά από πολλά μέτωπα είναι απαραίτητο ένα άλμα διαφάνειας για να μείνει καθαρό το μέλλον.

– Και αφού υπάρχει η διάθεση και έχει καθαρίσει και το τοπίο, το άλμα θα κινηθεί με τη λογική της ανοιχτότητας και των λειτουργικών διαδικασιών. Δουλειά, πολλή δουλειά.

– Όλα αυτά συνολικά είναι οι προϋποθέσεις για να δούμε εξέλιξη. Και τότε θα μπορέσουμε σοβαρά να μιλήσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Το άλμα ξεκίνησε. Είσαι μαζί μας; 👍

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης