άλμα για το Δήμο Νάουσας

Ξεκίνημα εβδομάδας με νέα ανακοίνωση υποψηφίων

Ξεκινάμε όμορφα την εβδομάδα με μια ακόμη ανακοίνωση των υποψηφίων μας.

Χρήστος Μωϋσιάδης:

Είμαι ο Χρήστος Μωϋσιάδης του Αναστασίου. Γεννήθηκα στο Γιαννακοχώρι το 1966. Ζω και δρω στο Γιαννακοχώρι όλη μου τη ζωή και επιθυμώ να γίνω το εργαλείο τις προσφοράς για τον τόπο μου και τους συγχωριανούς μου!!!

Συντάσσομαι με τον Γρήγορη Μαρκοβίτη, υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας, για να φέρουμε τον τόπο μας σε μια τέτοια κατάσταση που το Γιαννακοχώρι θα είναι και παράδειγμα και θα προκαλεί και θαυμασμό.

Με τιμή,

Χρήστος Μωϋσιάδης του Αναστασίου.

Γιώργος Τσαρνούχας:

Γεννήθηκα στη Νάουσα το 1977. Εργάστηκα στα Κλωστήρια για χρόνια (1995-2012). Διατελώ Ιδιωτικός υπάλληλος στην χονδρεμπορική Ημαθίας.

Με ενδιαφέρει να αναδείξουμε τις παλιές και παραδοσιακές γειτονιές μας μέσω προγραμμάτων. Στόχευση είναι ένα πλάνο για τον οινοτουρισμό και τον αγροτουρισμό ενώ ταυτόχρονα να προσελκύσουμε τουρίστες καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Θελουμε και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε η Νάουσα έρθει εκεί που της αξίζει! «Το κρασί από την Νάουσα το φέρνουν στο μαντήλι».

Χρήστος Τσίτσης:

Είμαι ο Χρήστος Τσίτσης του Δημητρίου και της Φανής. Γεννήθηκα το 1963 στη Νάουσα, όπου και κατοικώ μόνιμα. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Σγουρίδου και έχω δύο γιους 36 και 33 χρονών. Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσ/νίκης κι εργάζομαι ως δάσκαλος εδώ και 37 χρόνια. Παράλληλα, από μικρή ηλικία, ασχολούμαι με ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών θεμάτων. Η παράδοση, ο χορός, η μουσική, το θέατρο, η σάτιρα ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, πάντοτε με μια διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Επιγραμματικά αναφέρω ότι διετέλεσα χορευτής και χοροδιδάσκαλος του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», του πολιτιστικού συλλόγου «Φίλιππος» Επισκοπής και της «Ένωσης Μακεδόνων Βελγίου» (κατά την 5ετή απόσπασή μου στο Βέλγιο).

Συμμετείχα μετά από πρόσκληση ως εισηγητής σε πολλά σεμινάρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για θέματα σχετικά με τον χορό και την παράδοση του τόπου μου. Είμαι συνεργάτης επί πολλά έτη του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας και υπεύθυνος των τμημάτων παραδοσιακού τραγουδιού. Διετέλεσα πρόεδρος του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης» για δύο θητείες. Είμαι μέλος της σατιρικής «Ομάδας Ανταρτών» με την πλούσια και πολυσχιδή δράση και υπήρξα μέλος της θεατρικής ομάδας «Παλιουφιρμένη».

Υπηρετώ εδώ και χρόνια σε σχολεία της επαρχίας μας (Μονόσπιτα, Χαρίεσσα, Πολυπλάτανος), και της Νάουσας πράγμα που μου δίνει τη δυνατότητα να αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τα προβλήματα των συνδημοτών μου.

Η αγάπη μου για τον τόπο μου, όλο το δήμο Νάουσας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρακμή του, αλλά ταυτόχρονα με τις μεγάλες του δυνατότητες και την προοπτική του για ανάταξη και ανάπτυξη, με οδήγησαν αυτή τη φορά να ενώσω τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις και την εμπειρία μου μ΄ αυτές των συμπολιτών μας στην Πρωτοβουλία για τον Δήμο της Νάουσας «ΑΛΜΑ» με μπροστάρη τον Γρηγόρη Μαρκοβίτη.

Γιατί με το Γρηγόρη; Γιατί με εκφράζει απόλυτα το αρκτικόλεξο που νοηματοδοτεί και σηματοδοτεί τη φιλοσοφία αυτής της προσπάθειας:

Ακούμε-Λειτουργούμε-Μετέχουμε-Αλλάζουμε

Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι ο Γρηγόρης εγγυάται και εμπνέει αυτήν την απαραίτητη συμμετοχή στη διαβούλευση, με σκοπό την συνδιαμόρφωση προτάσεων, για να βγει ο τόπος μας από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Γιατί στο «ΑΛΜΑ» μετέχουν νέοι με τεράστιες ικανότητες, γνώσεις, ενθουσιασμό, ωριμότητα, οράματα και φρέσκιες ιδέες. Και το κυριότερο, τη διάθεση να μείνουν στον τόπο μας, να παλέψουν και να νικήσουν τις κακοδαιμονίες, τα κακώς κείμενα και την απραξία που μαστίζει τη σημαντική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, ώστε ο δήμος μας να ευημερήσει επιτέλους και να κρατήσει τα παιδιά του στις πατρογονικές τους εστίες.

Γιατί στα μάτια αυτών των νέων βλέπω τα μάτια των δικών μου παιδιών, που παλεύουν μακριά το δύσκολο αγώνα της ζωής και νομίζω ότι τους χρωστώ αυτόν τον αγώνα.

Σβετλάνα Χολόντοβα Τσίρη:

Ονομάζομαι Χολοντόβα Σβετλάνα. Κατάγομαι από την πόλη Κουρσκ της Ρωσίας. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νάουσα ήρθα το έτος 2001, όταν παντρεύτηκα τον Μιχάλη Τσίρη, εργαζόμενο στην εταιρία «Βαρβαρέσος», με πλούσια συνδικαλιστική δράση. Στη Ρωσία αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή και στη συνέχεια εργαζόμουν ως Ειρηνοδίκης στην περιφέρεια Τσεντράλνι του Κουρσκ. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκαν οι σπουδές μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα είμαι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις.

Ζω μόνιμα στη Νάουσα εδώ και είκοσι δύο χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα παρατηρώ αυτόν τον ευλογημένο τόπο να μαραζώνει. Αυτή η παρακμή μου προκαλεί απίστευτη θλίψη. Από αγάπη για την πόλη πεισματικά αρνούμαι να φύγω και συνεχίζω να διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο στη Νάουσα. Όμως βλέπω πολλούς συμπολίτες μας και ειδικά νέους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Νάουσα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εάν αυτός ο κατήφορος δεν σταματήσει στο άμεσο μέλλον, η Νάουσα, η οποία έχει τέτοια φυσική ομορφιά και τόσο μεγάλη ιστορία, κινδυνεύει με αφανισμό. Για να το αποτρέψουμε αυτό συντάσσομαι με τον Γρηγόρη Μαρκοβίτη, τον άξιο συνάδερφο, στον αγώνα του να ορθοποδήσει ο Δήμος μας. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο, αλλά επειδή θέλω να ζω σε μία ακμάζουσα πόλη, όπως της αξίζει, θα προσπαθήσω και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ στην επιτυχία αυτού του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης