άλμα για το Δήμο Νάουσας

Τι θα γίνει με το Ξενοδοχείο Βέρμιο στον Άγιο Νικόλαο;

Ένα «διαμάντι», στη άμεση λειτουργία του οποίου όλοι προσβλέπουμε, δεν πρέπει να γίνεται προεκλογικό πυροτέχνημα, όπως η εξαγγελία των 10,7 εκατ., όπως το κυνοκομείο, όπως
η σχολή αστυφυλάκων και τα ψηφιδωτά. Απαιτείται ΣΟΒΑΡΗ αντιμετώπιση.


Όπως ο κάθε δημότης έτσι και η πρωτοβουλία μας άλμα για τον Δήμο Νάουσας λέει ναι στην άμεση λειτουργία του Ξενοδοχείου. Δεν επιτρέπουμε ωστόσο το προεκλογικό αφήγημα και τη φθηνή φιέστα που διοργανώθηκε προ ημερών από την Δημοτική Αρχή. Αφενός δεν άντεξε ούτε λίγες μέρες ή καλύτερα ώρες και αφετέρου, καταρρέοντας, ανέδειξε την ανικανότητα, την απραξία, την αδράνεια, τις ευθύνες, τις εσφαλμένες επιλογές και τις αήθεις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αδέξια και επιζήμια, τόσο από το πολιτικό όσο και από υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου μας.


Αυτά που έγιναν απολύτως σαφή μέχρι στιγμής δυστυχώς είναι τα εξής:
1) Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου δεν λύσανε κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα, ενώ κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για το κλείσιμο του Ξενοδοχείου έχει η διοίκηση Καραμπατζού, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή.

2) Θα μπορούσανε να το έχουνε λύσει εδώ και χρόνια με την απλή διαδικασία του πρόδηλου σφάλματος, την οποία γνωρίζει και κατέχει ακόμα και ένας νέος δικηγόρος που ασχολείται για πρώτη φορά με το αντικείμενο αυτό. Είχαν στην διάθεσή τους οι προηγούμενες διοικήσεις (νυν και πρώην) δύο δυνατά όπλα, την βεβαίωση Δασάρχη και τις πολεοδομικές άδειες, τα οποία αχρήστευσαν με τις λάθος μεθοδεύσεις τους και αντί να χρησιμοποιήσουν τεχνοκρατικές μεθόδους και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση έως το 2021, όπως οι δεκάδες υποθέσεις προδήλου σφάλματος, ακολούθησαν πολιτικάντικες
μεθοδεύσεις. Κατά τα λοιπά τους ενόχλησε η σαφής και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τόσιου, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι «μπέρδεψαν επικίνδυνα το κουβάρι».

3) Δεν αποφάσισαν ακόμα αν το Ξενοδοχείο είχε ή όχι πολεοδομικές παραβάσεις, ώστε να σχηματίσουμε και εμείς οι απλοί πολίτες μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 17,89 στρ. ως Δασικής και τις «επιτυχίες» της παρούσας Δημοτικής αρχής. Δεν κατανόησαν ότι η όλη έκταση είναι, ούτως ή άλλως, ΔΗΜΟΤΙΚΗ και οι απειλές και υποθετικές αναφορές περί περιέλευσής της στο Δημόσιο είναι τουλάχιστον έωλες, αβάσιμες και αστήρικτες και δεν πρέπει να εκστομίζονται από τους εκπροσώπους του Δήμου.

4) Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να δει αν για τις οικοδομικές άδειες επέκτασης ή προσθήκης, πέραν τις πρώτης, χρειάζονταν έγκριση Δασαρχείου (βεβαίωση Δασάρχη, Πράξη χαρακτηρισμού ή έγκριση επέμβασης)

5) Στην φάση ανάρτησης δασικού χάρτη Π.Ε. Ημαθίας από 9-2-18 έως 10-9-18 δεν ασχολήθηκε κανείς από το Δήμο (Δασική Υπηρεσία ή Πολεοδομία) και την προηγούμενη Διοίκηση, παρόλο που η επιχείρηση ήταν υπό εκκαθάριση και ο δημοτικός σύμβουλος που πρόσφατα μεταπήδησε και ανακοινώθηκε (και αυτός μέσα από το γραφείο του Δημάρχου) ήταν τότε αμειβόμενος της συμπολίτευσης, αλλά ουδέν έπραξαν.

6) Στην 2 η φάση ανάρτησης δασικού χάρτη Π.Ε. Ημαθίας από 26-2-21 έως 31-06-22 έχουν ήδη ξεκαθαρίσει οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, περίπου 4.260 τ.μ. από τα 17,89 στρ., γίνονται αιτήσεις από την νυν Διοίκηση για διόρθωση προδήλου σφάλματος και εκδίδονται αρνητικές εισηγήσεις.

Τότε, όλως τυχαίως, διορίζονται στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΩΝ Ν. Ημαθίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παρθενόπουλος και Βασιλείου, οι οποίοι παραιτούνται μετά από μερικούς μήνες μετά τις αντιδράσεις της Δ.Δ. Ημαθίας για το ασυμβίβαστο καθηκόντων λόγω ιδιότητας του αιρετού.

Δεν γνώριζαν το κώλυμα; Όφειλαν να το γνωρίζουν.

Με τις μεθοδεύσεις αυτές στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων και την μετέπειτα αντικατάστασή τους λόγω ασυμβίβαστου, καθυστέρησαν πολύ περισσότερο την εκδίκαση μιας προδήλως κοινής για την δασική υπηρεσία (και όχι μόνο) υπόθεσης και αναρωτιόμαστε τελικά ποιος ήταν ο σκοπός τους.-

7) Η πρόταση αποχαρακτηρισμού, πέρασε με τις ψήφους αυτών που τους αντικατέστησαν, όμως, πολεοδομικά ακόμα δεν τακτοποιήθηκε το ακίνητο. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (και όχι κατόπιν ενεργειών ορισμένων που «φουσκώνουν») τα 4,26 στρ στις εγκαταστάσεις ως μη δασικές, η υπαγωγή στο Νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων μπορούσε εδώ και καιρό και μπορεί να γίνει, κάλλιστα, δίχως να χρειάζεται η υπόλοιπη έκταση για την οποία έγινε τόσος ντόρος άδικα και οι βλέψεις τακτοποίησης του δασικού της ήταν προφανώς άλλες.

Συνεπώς, όφειλαν να ζητήσουν συγγνώμη που ολιγωρούν επί ένα και πλέον χρόνο ή έστω να σωπάσουν, να δουλέψουν επιτέλους και όχι να διοργανώνουν κενές περιεχομένου συνεντεύξεις και ανακοινώσεις.


Μας ενδιαφέρει το αύριο αυτού του τόπου.


Επειδή, λοιπόν, το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμο, εμείς ως Πρωτοβουλία Άλμα Για το Δήμο Νάουσας, πάντα πιστοί στη δέσμευση ότι θα σχεδιάσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς νομιμοποιείται προεκλογικά να κομπάζει και να διεκδικεί εύσημα, δεν μπορεί να γίνει καμία προκήρυξη διαγωνισμού και καμία σύμβαση παραχώρησης γραμμένη στο «γόνατο» ή «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα κάποιου συγκεκριμένου ενδιαφερόμενου.


Αυτό αποτελεί ευθύνη και έργο της επόμενης Δημοτικής Αρχής, αυτής που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές της 8ης Οκτώβρη, αυτής που θα επιλέξουν οι συνδημότες μας με βάση τις προτάσεις του καθενός, το πρόγραμμα διοίκησης και όχι με βάση τις συγγένειες, τις «κουμπαριές» και τις προθέσεις τακτοποίησης των ημετέρων. Οι ενέργειές μας ως Διοίκηση θα γίνονται κατόπιν αγαστής συνεργασίες με τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να τις καπελώνουμε παριστάνοντας τους μαθητευόμενους μάγους βάζοντας σε περιπέτειες την περιουσία του Δήμου.-


Εμείς, δεσμευόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις μας στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε ξεκινήσαμε ήδη με τον τομέα του Αθλητισμού την περασμένη Κυριακή (2-4-23) που εμπεριέχει και πρόταση για το Ξενοδοχείο και τις δράσεις στο άλσος Αγίου Νικολάου που συνδέονται άμεσα και όπως θα κάνουμε σε κάθε επί μέρους τομέα, έτσι ώστε να μπουν σε δημόσια διαβούλευση και εντέλει να συνδιαμορφωθούν από όλους μας. Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως, άσχετο με τι θα πράξουν οι άλλοι συνδυασμοί.-

Ο Δήμος αλλάζει, οι πολίτες δεν ανέχονται άλλες προχειρότητες, άλλη αδιαφάνεια, άλλα ψέματα, άλλη έλλειψη δουλειάς και οράματος, μας το λένε καθημερινά, όχι άλλο πισωγύρισμα. Η αλλαγή της κατάστασης απαιτεί όχι απλώς σταθερά και γοργά βήματα, αλλά σταθερά και γοργά ΑΛΜΑτα.-

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης