άλμα για το Δήμο Νάουσας

Σχεδιάζουμε γειτονιές με λουλούδια και χαμόγελο

Με βλέμμα στον αθλητισμό και στην καλαισθησία μέσα στο Δήμο μας έρχεται η σημερινή ανακοίνωση! Για έναν τόπο με περισσότερο πράσινο και λουλούδια μέσα στις γειτονιές και με τον αθλητισμό ως εργαλείο ανάπτυξης!

*

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΚΑΜΕΝΑΡ

Ονομάζομαι Ριχάρδος Καμενάρ και είμαι γεννημένος το 1979. Γεννήθηκα στην Τσεχία και στα 10 έτη μου ήρθαμε στην Ελλάδα.

Εξαιτίας της αγάπης μου για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Αναδρομικά, στα δεκατέσσερα μου ξεκίνησα στην Παλλασίδειο, και στα δεκαέξι μου πήγα στη Δόξα Νάουσας ενώ παράλληλα προπονούμουν και με την ομάδα της Νάουσας. Συνέχεια είχαν τα Λευκάδια αλλά και τα Καλύβια του νομού Πέλλας. Λόγω κάποιων σοβαρών τραυματισμών δεν κατάφερα να συνεχίσω να αγωνίζομαι αλλά δεν έπαψα να αγαπώ το ποδόσφαιρο.

Επαγγελματικά από μικρός είμαι στον χώρο της βιοτεχνίας και των επίπλων όπου ακόμη και σήμερα εργάζομαι.

Πιστεύω πως με την συμμετοχή και στο πρόσωπο του Γρήγορη, μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τον Δήμο μας. Η βοήθεια και γνώση μου στα θέματα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου θεωρώ πως θα είναι σημαντική. Πρέπει να φέρουμε τον αθλητισμό μας εκεί που του αξίζει και θεωρώ ότι οι πτυχές του αθλητισμού είναι το ιδανικότερο ενισχυμένο brand name για το Δήμο μας!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΕΣΛΙΚΑΣ

Είμαι ο Διονύσης Μπεσλίκας έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Νάουσα και τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της σύνταξης, ασχολούμαι με την καλλιέργεια της ελιάς. Γυρίζοντας, ωστόσο, το βλέμμα μου προς τα πίσω, μπορώ να πω με πλήρη συνείδηση πως όλα στη ζωή μού τα έμαθε το ποδόσφαιρο. Από την εφηβεία μου ακόμα ποδοσφαιριστής στον ΦΑΣ Νάουσα και επαγγελματίας μετά ποδοσφαιριστής στην ΠΑΕ Νάουσας. Δέκα χρόνια. Μεγάλο σχολείο όπως και να το δει κανείς.

Η αγάπη για το άθλημα και τους νέους με οδήγησε στην απόφαση να γίνω προπονητής. Ως προπονητής έφτιαξα την Ακαδημία ποδοσφαίρου «Αριστοτέλης», οργάνωσα και προπόνησα τοπικές ομάδες, εργάστηκα 8 χρόνια στην «ΠΑΕ Νάουσα» και άλλα τόσα σε ομάδες σε Χαλκίδα, Λαμία, Καστοριά, Νίκη Βόλου, Καρδίτσα.

Μία από τις αρχές που πήρα από τον αθλητισμό είναι ότι τίποτα δεν κερδίζεται δίχως προσπάθεια και σχέδιο. Ότι μόνο η ομαδική σύμπνοια, η καθαρότητα του στόχου και η εντιμότητα μπορούν να εξαλείψουν τον παραγοντισμό, τις ατομικιστικές επιδιώξεις, την ασυδοσία κάθε εξουσίας και μπορούν εντέλει να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ό,τι πιο πολύ με πονάει σήμερα είναι να βλέπω την περιοχή του Δήμου Νάουσας και την πόλη που με γέννησε και με μεγάλωσε, να μην δίνει δυνατότητες εργασίας στα νέα της παιδιά, να μην έχει εδώ και αρκετά χρόνια την δημοτική αρχή που χρειάζεται για να προστατέψει το βουνό της και να ανατάξει τις δυνάμεις του τόπου.

Γι αυτό συντάσσομαι με το «ΑΛΜΑ» και τον Γρηγόρη Μαρκοβίτη για να αντισταθούμε στην προχειρότητα, την εγωπάθεια, τις ευκαιριακές επιλογές και τα μικροσυμφέροντα. Για να έρθει επιτέλους η δημιουργική πνοή της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς, η πνοή της ανάπτυξης και των νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων που θα επιτρέψουν στους νέους να μείνουν στην πόλη μας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΡΑΚΙΤΖΗ

Ονομάζομαι Ευγενία Ρακιτζή. Είμαι παντρεμένη με τον Θωμά Ρακιτζή και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Μεγάλωσα στη Γερμανία και γύρισα στον τόπο μου στα 17. Τελείωσα τη Σχολή Ασυρματιστών και διετέλεσα αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού ούσα η πρώτη γυναίκα Ασυρματίστρια στην ελληνική εμπορική ναυτιλία. Συνολικά ήμουν δέκα χρόνια στα βαπόρια.

Το 1982 γυρίσαμε στην Ελλάδα και δημιουργήσαμε την κουβερτεμπορική. Επίσης εδώ και είκοσι περίπου χρόνια διατηρώ το Εργαστήριο παραγωγής τροφίμων «της Ευγενίας».

Ταξιδεύοντας και ζώντας σε τόσα μέρη, απέκτησα άπειρες εικόνες για το πώς δεκάδες χώρες οργανώνουν την καθημερινότητά τους με ομορφιά και ευχαρίστηση για τους πολίτες. Από την άλλη βρισκόμουν στην άβολη θέση να ακούω σχόλια πελατών μου τόσα χρόνια που εξέφραζαν μία δυσαρέσκεια για την εικόνα της Νάουσας. Με την συμμετοχή μου αυτή και βλέποντας την πραγματική απαξίωση της πόλης, θέλω να αλλάξει η Νάουσα. Ειδικότερα μεταξύ άλλων με ενδιαφέρει η καλαισθησία στον εξωτερικό χώρο: ενώ πέριξ της πόλης βλέπει κανείς τον πλούτο της φύσης, εντός την χαρακτηρίζει η φτώχεια και ένας απρόσωπος χαρακτήρας. Θέλω να ομορφύνει η Ναουσα με πράσινο και λουλούδια και να επιδιώξει ο Δήμος εξωστρέφεια και νέες πρακτικές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΕΡΝΟΣ

Ονομάζομαι Σμέρνος Χρήστος του Γεωργίου και της Φανής. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά. Είμαι γεωπόνος Τ.Ε. και κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Συστρατεύομαι με το ΑΛΜΑ και τον Γρήγορη Μαρκοβιτη για μια Νάουσα όπως την ονειρευόμαστε: με ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης