άλμα για το Δήμο Νάουσας

Προτεραιότητα η ανθρωπιά και η ανοιχτότητα στους θεσμούς

Από τον Πολυπλάτανο έως τον Κοπανό και τη Νάουσα, όλοι οι υποψήφιοί μας βάζουν σε προτεραιότητα τον δημότη. Μπαίνουν στην ομάδα γιατί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ανάγκη να έχουμε ανοιχτούς και καθαρούς θεσμούς και να αγαπήσουμε όλοι την ενασχόληση με τα κοινά. Ας υποδεχθούμε τη νέα τετράδα μας!

ΑΓΑΠΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Το όνομά μου είναι Αγάπη Αντωνιάδου. Μεγάλωσα στον Κοπανό και έζησα την ανεμελιά των παιδικών χρόνων στο χωριό. Χωριό, μια λέξη γεμάτη χρώματα και μυρωδιές της φύσης… θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για αυτό.

Όταν έγινα μητέρα κύριο μέλημά μου έγινε το να μεγαλώσω τα παιδιά μου με αξίες, με δικαιοσύνη, σεβασμό, εμπιστοσύνη. Το σπουδαιότερο επίτευγμα ενός γονέα είναι να κάνει ανθρώπους ανεξάρτητους, αυτόνομους και χρήσιμους για τον εαυτό τους και την κοινωνία. Έτσι παράλληλα με την ανατροφή τους εστίασα στο χτίσιμο ενός ωραίου εαυτού. Δεν σταμάτησα ποτέ να μαθαίνω καινούργια πράγματα, τα οποία θεωρούσα πως θα μου φανούν χρήσιμα. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από αυτά.

Certificate of Proficiency Cambridge – Leamington Spa, Mittelstüffenprüfung Goethe Institut – Wiesbaden, Espanol, Volkshochschule – Wiesbaden. Σύστημα ποιότητας ISO 9001 – MOODY, Συμβουλευτική γονέων – Γ.Γ.Ε.Ε., ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. (Διαχείριση κινδύνων και κρίσεων) – Γ.Γ.Ε.Ε., Σύγχρονα καθήκοντα γραμματέων – Ergoway Μάρκετινγκ – Γ.Γ.Ε.Ε. Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων – Γ.Γ.Ε.Ε. Νοσηλευτική – Ε.Ε.Σ.

Συντονίστρια του φιλοσοφικού καφενείου Θεσσαλονίκης Μέλος του συλλόγου «Αριστοτέλειος πολιτεία».

Έμεινα για κάποια χρόνια και ταξίδεψα σε μερικές χώρες στην Ευρώπη, μα μεγαλώνοντας διαπίστωσα πως το πιο συναρπαστικό ταξίδι είναι αυτό προς τη γνώση του εαυτού. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα εργάστηκα σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών διδάσκοντας αγγλικά. Μιλώ επίσης ισπανικά και γερμανικά. Αγαπώ και θαυμάζω την ελληνική γλώσσα και όπως έχουν πει και αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα είναι η πλουσιότερη και αρτιότερη όλων.

Η ανάγκη μου για πρωινή εργασία, ώστε να είμαι κοντά στα παιδιά μου το απόγευμα μετά το σχολείο τους, με οδήγησε σε άλλους επαγγελματικούς δρόμους. Εργάστηκα στο λογιστήριο εταιρειών στην περιοχή του Δήμου Νάουσας με τα τελευταία χρόνια να με βρίσκουν ως υπεύθυνη λογιστηρίου στην εταιρεία ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΕΠΕ στον Αρχάγγελο Ημαθίας.

Παρακολουθώ την πρωτοποριακή δράση του συνδυασμού Άλμα για τη Νάουσα που για πρώτη φορά στα χρονικά δίνει την πρωτοβουλία στους δημότες. Είμαι σίγουρη πως είναι η μοναδική ευκαιρία για τον δήμο και τα χωριά να ξαναζωντανέψουν και να βρουν αυτό που τους αξίζει με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο που είναι κομμάτι της φύσης.

Το κάλεσμα του Γρηγόρη με τιμά και μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω για το κοινό καλό του τόπου μας. Είμαστε πραγματικά προνομιούχοι αφού κατοικούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και δεν είναι τυχαίο που ο Όμηρος χαρακτήρισε την Ημαθία ερατεινή γη. Βέβαια τίποτα δεν γίνεται μόνο του πάρα μόνο με ανθρώπους με όραμα και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο και τον άνθρωπο.

Το ερώτημα είναι θα παραμείνουμε στάσιμοι ή θα κάνουμε το άλμα ακούγοντας την ψυχή (alma) μας;

ΜΑΝΟΣ ΓΑΛΙΤΗΣ

Για όσους δεν με γνωρίζετε, είμαι ο Εμμανουήλ Γαλίτης του Ιωάννη. Έχω δύο παιδιά, ένα γιο 23 ετών και μία κόρη 21 ετών. Είμαι αγρότης στο επάγγελμα με πλούσια κοινωνική προσφορά και δράση, τόσο στον αγροτικό τομέα αλλά και όπου αλλού έπρεπε να συνδράμω και να βοηθήσω, πάντα αφιλοκερδώς, με μόνο σκοπό μου το καλό της πόλης και των παιδιών μας.

Διετέλεσα ως ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας μαζί με αξιόλογους ανθρώπους στο διοικητικό συμβούλιο, όπου είχαμε οργανώσει και ενεργοποιήσει την Ένωσή μας σε τέτοιο βαθμό, που θεωρούταν μία απ’ τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες Ενώσεις στη χώρα. Καταφέραμε τότε με τη δυναμική μας να ενεργοποιήσουμε τον κρατικό μηχανισμό και να δοθεί ένα τεράστιο ποσό στα σχολεία όλης της χώρας για την ομαλότερη λειτουργία τους.

Στα λόγια πολλοί είναι γνώστες των προβλημάτων της πόλης, πολλοί είναι εθελοντές, πολλοί είναι οι σωτήρες, λίγοι όμως οι ικανοί, οι δοκιμασμένοι, οι αληθινοί και έμπειροι, που μπορούν να δώσουν αποδεδειγμένα λύσεις στα διαφόρων ειδών προβλήματα της καθημερινότητας μιας πόλης. Αλλωστε, όλοι αυτοί που θέλουν να μας σώσουν για ακόμη μια φορά, είναι αυτοί που οδήγησαν αυτή την πόλη στην οδυνηρή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και που μας διοικούν τα τελευταία χρόνια.

ΝΑΙ στον Γρηγόρη τον Μαρκοβίτη για πολλούς λόγους, θα αναφέρω όμως μόνον έναν, που με έκανε να πάρω την τελική απόφαση να συστρατευτώ μαζί του και αυτός είναι ότι στον βούρκο που έχει φτάσει το πολιτικό επίπεδο στο Δήμο μας τον τελευταίο καιρό, ο Γρηγόρης κράτησε ψηλά τον πήχη, διαφέροντας απ’ όλους, με αξιοπρέπεια, σεβασμό, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Το ίδιο έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όλοι όσοι τον ακολουθούν.

Για όσους με γνωρίζουν, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο, όπου θα του έλειπαν όλα τα παραπάνω. Θεωρώ λοιπόν, πως η πόλη, για να μπορέσει να έχει μέλλον, χρειάζεται ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και αυτό θα το κάνει ο συνδυασμός μας. Και όχι επειδή είμαστε οι καλύτεροι, αυτό θα το κρίνει η ιστορία, αλλά γιατί είμαστε διαφορετικοί, με άλλες ιδέες, άλλες απόψεις, με πολλή αγάπη για τον τόπο μας και για το καλό όλων μας και περισσότερο των παιδιών μας.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΙΑΣΟΣ

Είμαι μόνιμος κάτοικος Πολυπλατάνου του Δήμου Νάουσας όπου ζω με τη σύζυγο μου και τα δύο μας παιδιά.

Αγωνίζομαι στο στίβο της εργασιακής βιοπάλης πάνω από 10 χρόνια αφ’ ότου αποφοίτησα από την Πολυτεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου των Πατρών και συνάμα της πνευματικής βιοπάλης προσπαθώντας να βαδίζω στη ζωή μου τηρώντας τις εντολές του Χριστού και ζώντας μυστηριακά στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας υπό την καθοδήγηση του πνευματικού μου πατρός.

Συστρατεύομαι με το Γρηγόρη Μαρκοβίτη και την Πρωτοβουλία Δημοτών «Άλμα» γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου.

Στα χωριά του Δήμου μας μένουν άνθρωποι και θα μείνουν ακόμα περισσότεροι αν σταματήσει η απαξίωση τους. Το να περιμένεις ότι το πρόβλημα θα το λύσουν , αυτοί που το δημιούργησαν ή αδιαφόρησαν, κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον λειτουργεί καταστροφικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου. Κουράστηκα να είμαι στο ίδιο έργο θεατής περιμένοντας πάντα κάποιος άλλος, αποδεδειγμένα , όχι ικανός , να μου λύσει το πρόβλημα.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι το θεωρώ ιερή υποχρέωση του κάθε πολίτη . Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι οι δημότες όταν εκλέγουμε ή επιτρέπουμε με την αδιαφορία μας να εκλεγούν επανηλειμμένα ανίκανοι εκπρόσωποι.

Το δίλημμα λοιπόν είναι το εξής: Άλμα εμπρός με το Γρηγόρη Μαρκοβίτη ή Άλμα στην καταστροφή με όλους τους άλλους;

Επίσης, παρακαλώ θερμά όλους τους συνδημότες μου:

Να ΜΗΝ απέχει κανείς από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αδιαφορώντας με αυτό τον τρόπο για το ίδιο το μέλλον του τόπου,ούτε να ψηφίσει κοιτώντας το ατομικό του συμφέρον αλλά το γενικό καλό της κοινότητας μας.

Την κόρη μας δεν την παντρεύουμε με τον κάθε γκάνγκστερ. Τη θυγατέρα του δήμου μας, την κοινότητα μας, θα τη δώσουμε στον κάθε τυχαίο;

Πιστεύω πως το μέλλον της κοινότητας μας το διαμορφώνουμε μαζί. Είμαι κατά της «κλίκας» και του «θεαθήναι».

Άλμα σημαίνει:

(Α)κούμε – (Λ)ειτουργούμε – (Μ)ετέχουμε – (Α)λλάζουμε

ΔΕΝ λογοκρίνω τον πολιτικό διάλογο.

Τη λογοκρισία την στηλιτεύω και τη θεωρώ πρακτική που υπηρετεί σκοταδιστικούς σκοπούς. Η εποχή της Γυάρου και της Μακρονήσου πέρασε ανεπιστρεπτί.

Σέβομαι κάθε άποψη από όπου και αν προέρχεται αρκεί αποδεδειγμένα να έχει κάτι καλό να προσφέρει στον τόπο μας και να διατυπώνεται με χρηστό τρόπο .

Επιθυμώ δημότες, ενεργούς πολίτες επιζητώντας την άποψη τους και όχι φιμώνοντας τους.

Στην ενασχόληση με τα κοινά μπαίνω για να προσφέρω άδολα και όχι για να καταχραστώ χρήμα, πόρους και να πλουτίσω.

Στο ΑΛΜΑ συνάντησα συναγωνιστές που διακρίνονται για την ποιότητα τους.

Τα 3 ζύγια που με βοήθησαν να τους ξεχωρίσω και τα θεωρώ πολύ σημαντικά είναι τα εξής :

Το ένα είναι ο υποψήφιος εν σχέσει με τον εαυτόν του και με την οικογένειά του.

Το δεύτερο ζύγι είναι ο υποψήφιος εν σχέσει με τους άλλους ανθρώπους.

Και το τρίτο ζύγι, το σπουδαιότερον, είναι εν σχέσει με τον Θεόν.

Μηδενικά είναι τα έργα στην κοινότητα μας την τετραετία που μας πέρασε. Κυριαρχεί η πλήρης αδιαφορία ακόμη και για θέματα ασφαλείας για τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό:

ΚΑΙ στην κοινότητα Πολυπλατάνου του Δήμου Ναούσης,

Ψηφίζω ΑΛΜΑ, …γιατί απλά …ΔΕΝ πάει άλλο!

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΓΓΟΣ

Ονομάζομαι Νίκος Τσούγγος και μένω στον Πολυπλάτανο. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2020 δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση KonRol η οποία βρίσκεται μέσα στο Δήμο μας και εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων γκοφρετοποιίας.

Οι λόγοι που με έκαναν να συμμετάσχω στο Άλμα με το Γρηγόρη Μαρκοβίτη έχουν να κάνουν καθαρά με την αξιοποίηση της κοινότητας μας, του Πολυπλατάνου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό το οποίο δυστυχώς είναι παραμελημένο. Αυτονόητα πράγματα χρειάζεται να γίνουν και αμέσως θα δούμε την καθημερινότητά μας να αλλάζει. Να πούμε ότι ζούμε σε ένα μέρος με ποιότητα ζωής. Θέλω ως νέος που έμεινα στον τόπο μου να μην το βλέπω να μαραζώνει και προτίθεμαι να βοηθήσω σε αυτό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης