άλμα για το Δήμο Νάουσας

Νέες προσθήκες για μια σωστή «γλυπτική» του τόπου μας!

Γιατί με το άλμα; Γιατί άλμα στον πολιτισμό, άλμα στον εθελοντισμό, άλμα στο επιχειρείν, άλμα στη συμμετοχή. Μια ακόμη τετράδα πολυσχιδών ανθρώπων έρχεται να εμπλουτίσει την ομάδα μας!

*
ΑΜΑΝΑΤΙΟΣ (ΜΑΝΟΣ) ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Είμαι ο Αμανατίδης Αμανάτιος (Μάνος), συνταξιούχος πυροσβέστης, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Θεόφιλου και της Μαρίας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί σαν συνέχεια της κεντρικής εξουσίας αλλά θα πρέπει να έχει το δικό του ανεξάρτητο στίγμα. Με συνεχείς παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι δίπλα στους δημότες και να προσπαθεί για τη γρήγορη επίλυση όχι μόνο των καθημερινών προβλημάτων αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής τους. Όταν χρειάζεται θα πρέπει να είναι μπροστά στις διεκδικήσεις.

Συστρατεύομαι με τον Γρηγόρη Μαρκοβίτη για να βάλουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουμε έναν πρωτοπόρο Δήμο. Έναν Δήμο που προτεραιότητα θα έχει τις ανάγκες των Δημοτών. Για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας. Για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το βουνό μας αλώβητο από ξένες παρεμβάσεις.

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Ονομάζομαι Καραγιαννίδου Άννα, είμαι 46 ετών και ανήκω στις μονογονεϊκές οικογένειες. Μένω στο Ζερβοχώρι και έχω μία κόρη 27 ετών, την οποία σπούδασα δουλεύοντας τόσα χρόνια σε χώρους εστίασης. Δυστυχώς, όπως σε πολλά άλλα παιδιά, δεν της δόθηκε η ευκαιρία να μείνει στον τόπο μας που τόσο αγαπάει και έτσι αναγκάστηκε να φύγει!

Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου να με στηρίζουν όμως τους έχασα νωρίς. Την τρίτη ηλικία πρέπει να την σεβόμαστε, να την αγαπάμε και να είμαστε πάντα δίπλα τους. Αυτοί είναι οι δύο κύριοι λόγοι που συμμετέχω στο Άλμα: θέλω να βοηθήσω κι εγώ στο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν αλλά και ευκαιρίες για τα παιδιά μας ώστε να μείνουν εδώ.

Επίσης ασχολούμαι εθελοντικά με τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εδώ και πολλά χρόνια και θα ήθελα να συμβάλω περισσότερο στη λύση του προβλήματος που απασχολεί τον δήμο μας.

ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΦΑΣ

Είμαι ο Νίκος Τούφας. Θα με ξέρετε από το τσιπουράδικο ΕΙΡΗΝΗ που διατηρώ στην Πλατεία Καρατάσου. Γεννήθηκα 6 Απριλίου του 1978. Έχω σπουδάσει ειδικός δασικής προστασίας. Έχω δουλέψει τόσο για τον Δήμο Νάουσας και Βέροιας όσο και για οκτώ χρόνια στον Εθνικό Δρυμό Κεφαλονιάς Αίνου. Είμαι παντρεμένος με ένα αγοράκι 7,5 μηνών.

Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα τέλμα. Δεν υπάρχουν προσπάθειες να αλλάξει το τοπίο και υπάρχει μια γενική απαξίωση. Συντάσσομαι με την πρωτοβουλία Άλμα για το Δήμο Νάουσας γιατί πρέπει να βγουν νέα πρόσωπα με όραμα και να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον. Κατά την άποψη μου δεν πρέπει να λέμε τι γίνεται αλλά τι δεν γίνεται; Ήρθε η ώρα για το άλμα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981 και μεγάλωσα στη Νάουσα. Είμαι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου, ειδικότητας Γραφικών Τεχνών του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών. Επίσης πτυχιούχος Καλλιτεχνικής Επεξεργασία Μαρμάρου.

Εργάστηκα ως μαρμαρογλύπτης, καθώς επίσης και σε καλλιτεχνικό εργαστήριο ορειχάλκινων αγαλμάτων μαθαίνοντας την τέχνη των εκμαγείων και της χύτευσης. Μαθήτευσα και εργάστηκα δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες μαθαίνοντας την τέχνη της τοιχογραφίας.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι και ζω στη Νάουσα και δραστηριοποιούμαι στην ζωγραφική, πραγματοποιώντας ατομική έκθεση και έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Ασχολούμαι με την εκπόνηση τοιχογραφιών, street art festival, με δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης με εικονογραφήσεις βιβλίων, σκηνογραφία θεατρικών έργων και διδάσκω μαθήματα ζωγραφικής στο τμήμα Ενηλίκων των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας.

Το τελευταίο διάστημα συνεργάζομαι με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την αισθητική, ζωγραφική και γλυπτική αποκατάσταση ευρημάτων στο πολυκεντρικο Μουσείο Αιγών και στο Ανάκτορο του Φιλίππου στην Βεργίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης