άλμα για το Δήμο Νάουσας

Μια ακόμη Αυγουστιάτικη τετράδα αισιοδοξίας

Ένα κοινό στοιχείο υπερτερεί στη συμμετοχή νέων ανθρώπων στην ομάδα μας: η προσήλωση στο να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία να στηρίξει νέα παιδιά και να αποφασίσουν να μείνουν. Έτσι έχουμε προσθήκες νέων που επέλεξαν να μείνουν αλλά και γονιών που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Η νέα μας τετράδα:

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΚΟΥ

▪️Εκπαιδευτικός 📍 Κοπανός Νάουσας

Η ιστορία μου ξεκινάει κάπως έτσι… Γεννήθηκα το 1994 στη Νάουσα από δύο εξαίρετους γονείς, τον Γεώργιο Μάρκου από τον Κοπανό και την Ασπασία Κώστογλου από τη Στενήμαχο. Άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και της δουλειάς, μου έμαθαν από μικρή να εργάζομαι σκληρά για να πετυχαίνω κάθε στόχο που θέτω στη ζωή μου.

Οι συγκυρίες ή…καλύτερα η τύχη με έφεραν στα μονοπάτια της εκπαίδευσης. Τελείωσα με επιτυχία το Π.Τ.Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την πρώτη αναπλήρωση εκπαιδεύτηκα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην Διαπολιτισμική Αγωγή στο ΕΚΠΑ. Έπειτα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Δια Βίου Μάθηση. Σαν ανήσυχο πνεύμα και θέλοντας να ανοίξω ένα νέο πεδίο στη ζωή μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το marketing, τις νέες τεχνολογίες και τα logistics. Οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν με έκαναν να εκπαιδευτώ, να μάθω και να εργαστώ τελικά πάνω στο αντικείμενο. Από το 2021 και έπειτα εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα σε σχολεία του νομού Ημαθίας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος βοηθώ την οικογένεια μου στα χωράφια μας, με αγάπη και αφοσίωση…ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να επιτευχθεί ενα σωστό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν έλλειψε από τη ζωή μου ο εθελοντισμός και η προσπάθεια για το κοινό καλό του τόπου μου.

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά δεν ήταν εύκολη, ήρθε μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση. Παρατηρώντας έναν Δήμο ιστορικό και τόσο όμορφο να μην εξελίσσεται σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες πήρα την τελική απόφαση. Άλλωστε με θέληση, εργατικότητα και επιμονή μπορούν να γίνουν θαύματα.

Δέχτηκα την πρόταση του Γρηγόρη Μαρκοβίτη να μπω στο Άλμα γιατί η φιλία των οικογενειών μας μετράει χρόνια. Στις σκέψεις του είδα έναν αέρα ανανέωσης, φρεσκάδας και επιμονής.

Γνωρίζοντας κάθε μέλος αυτής της προσπάθειας διέκρινα ένα όραμα για το Δήμο που δεν έχει υπάρξει ξανά. Ο ζήλος, οι γνώσεις και οι εμπειρίες όλων των συμμετεχόντων συνθέτουν ένα κάδρο που δεν περνά απαρατήρητο.

Ας γίνει λοιπόν το άλμα γρήγορα και αποφασιστικά…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ

Ονομάζομαι Θανάσης Παπατάνος και είμαι παντρεμένος με την Άννα Τσιακλίδου και έχουμε μια κόρη. Είμαι απόφοιτος τεχνικού λυκείου με ειδικότητα ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων. Στο επάγγελμα αγρότης στην περιοχή μας. Διετέλεσα χορευτής για εικοσιτρία χρόνια και χοροδιδάσκαλος και με πολλές διακρίσεις με τον σύλλογο Γενίτσαροι και Μπούλες.

Με την συμμετοχή μου αυτή στην πρωτοβουλία Άλμα για το Δήμο Νάουσας επιδιώκω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου ώστε τα παιδιά μας να έχουνε θέσεις εργασίας στο Δήμο αλλά και παράλληλα να αναδείξουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εξωστρέφεια και προώθηση της περιοχής μας.

Συμπορεύομαι με τον Γρήγορη, διότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος με ήθος που αγαπά τον τόπο του και είναι έτοιμος να κάνει πράγματα και να τα υλοποιήσει.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΟΥΦΑ

Ονομάζομαι Σακελλάρη Ιωάννα και είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Τούφα, με τον οποίο δημιουργήσαμε μια πολύτεκνη οικογένεια και διαμένουμε στη Νάουσα. Σπούδασα Τεχνολόγος Γεωπόνος – Αρχιτέκτονας Τοπίου με το οποίο δεν ασχολήθηκα διότι στη Νάουσα δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσω στην ανάπλαση του πάρκου ή του Αγίου Νικολάου ή έστω των πάρκων που βρίσκονται στις γειτονιές. Είμαι όμως πρόθυμη να συμβάλω σε αυτό – είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την καλυτέρευση της ζωής στον τόπο που γεννήθηκαν!

Παρόλο αυτά δούλεψα για 8 χρόνια σε εργοστάσιο κομπόστας στην Σκύδρα και για 2 χρόνια σε εργοστάσιο αναψυκτικών. Επίσης δούλεψα στο περίπτερο που διατηρεί η μητέρα μου μαζί με την αδελφή της μπροστά στο νοσοκομείο η οποία είναι οικογενειακή επιχείρηση από προπάππου.

Επίσης ασχολούμαι εθελοντικά με τα αδέσποτα και έχω κάνει σεμινάριο για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δήμους με την ακαδημία Zero Stray Academy. Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον δήμο μας αλλά με πολιτική βούληση και την συνεργασία των πολιτών μπορεί να λυθεί όπως έγινε και σε άλλους δήμους στην Ελλάδα. Όσοι με γνωρίζουν στην γειτονιά μου, ξέρουν ότι καθαρίζουμε εθελοντικά εδώ και χρόνια μαζί με τον άντρα μου και τα παιδιά μου τη γύρω περιοχή από την περιττή βλάστηση και τα σκουπίδια διότι απ’ το 2007 που μένω εδώ, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς!

Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον κύριο Γρηγόρη διότι απ’ την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα μας άνοιξε το σπίτι του και είδα στο πρόσωπο του το αληθινό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους αλλά και την αγάπη για την πόλη μας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Ονομάζομαι Γιάννης Χαλκιάς. Είμαι γεννημένος το 1973 και ζω στη Νάουσα. Ακολουθώ την οικογενειακή παράδοση και συνεχίζω την πατρική επιχείρηση Super Market Χαλκιάς που μετράει 48 χρόνια.

Το να συντηρείς μια επιχείρηση συνειδητά στη Νάουσα στις μέρες μας είναι ένα ρίσκο και μια αμφιβολία για τους νεότερους. Συμμετέχω στο Άλμα γιατί θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα στηρίξει το επιχειρηματικό ξεκίνημα νέων ανθρώπων. Με αλληλεγγύη θα τολμήσουμε νέα πράγματα και θα ζωντανέψει η αγορά μας.

Πιστεύω στο όραμα του Γρηγόρη που ξεκάθαρα ενισχύει και θα βάλει σε προτεραιότητα το τοπικό επιχειρείν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης