άλμα για το Δήμο Νάουσας

Με αξίες Ολυμπισμού για ένα νέο τοπικό ιδεώδες

ΘΩΜΑΗ ΛΕΦΟΥΣΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα. Μητέρα δύο παιδιών. Είμαι απόφοιτη της σχολής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα προπονήτρια στον ΕΟΣ Νάουσας για είκοσι έτη και είμαι εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΣΟΑ. 

Από τα πέντε μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Στα δεκατρία μου υπήρξα μέλος της Εθνικής Ομάδας στην Χιονοδρομία αλλά και υπήρξα πρωταθλήτρια στο σκι για αρκετά χρόνια. Επίσης, είχα την τιμή και χαρά να συμμετέχω σε τρεις Ολυμπιάδες. 

Το βουνό μας και το χιονοδρομικό μας είναι σήμερα ένα πεδίο όπου χρήζει βελτιώσεων και αλλαγών. Τόσο στο αθλητικό κομμάτι με την σωστή οργάνωση και προώθηση των αθλητών μας όσο και στο τουριστικό κομμάτι με την έτι περαιτέρω αναβάθμιση. 

Θα ήθελα να κάνω γνωστή την πρόθεση μου να θέσω την υποψηφιότητα μου στον ανεξάρτητο συνδυασμό του κ. Γρήγορη Μαρκοβίτη, ένα συνδυασμό χωρίς διακρίσεις που χωρούν όλοι. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα για το ήθος, την τιμιότητα και την ευγένεια του. Για αυτό άλλωστε θα δώσουμε έναν αγώνα από κοινού και πιστεύω ότι η προσπάθεια μας αυτή θα στηριχθεί από όλους εσάς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ
Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι νέος αγρότης. Επέλεξα να μείνω στον τόπο καταγωγής μου, το Γιαννακοχώρι Νάουσας γνωρίζοντας τις περιορισμένες επιλογές για τους νέους.

Πιστεύω όμως πως η ενασχόληση με τα κοινά, με τοπικά έθιμα και παραδόσεις, αν γίνει οργανωμένα, με μεράκι και ανιδιοτέλεια, είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να γίνει ποιοτική η διαβίωσή μας στην όμορφή μας κοινότητα. Θέλω όμως να ζω σε ένα όμορφο αλλά και περιποιημένο Γιαννακοχώρι και για αυτό μπαίνω υποψήφιος με το Γρηγόρη Μαρκοβίτη, έναν άνθρωπο που αγαπά όλο το Δήμο και θα είμαστε παρόντες για τα μικρά και τα μεγάλα.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Ονομάζομαι Γιάννης Μυλωνάς και γεννήθηκα στην Νάουσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο ΑΠΘ, όπου πήρα μέρος στο φοιτητικό κίνημα. Επίσης σπούδασα στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY) Θεωρητική Φυσική, Κβαντική Μηχανική, Θεωρία της Σχετικότητας, Πυρηνική Φυσική. Κατόπιν πήγα στο πανεπιστήμιο του Stony Brook, στο Λονγκ Άιλαντ και παρακολούθησα τις διαλέξεις του Τσεν Νινγκ Γιανγκ (Chen Ning Yang), βραβείο Νόμπελ Φυσικής. 

Στην Νέα Υόρκη γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων και τεχνών. Επέστρεψα στην Ελλάδα, υπηρέτησα στον Έβρο, στην Χελιδόνα και τελικά  διορίστηκα στην Μέση Εκπαίδευση.

Το 2003 πήγα για μια πενταετία στην Γερμανία και δίδαξα μαθηματικά στα Ελληνικά Λύκεια της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Λάτρης της κλασσικής μουσικής  παρακολούθησα τις καλύτερες συμφωνικές ορχήστρες και κυρίως το Φεστιβάλ Βάγκνερ στην Όπερα του Μπάϊρόιτ.

Α) Έχω γράψει πάνω από 450 άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά που αναφέρονται στην διεθνή πολιτική, στην Γεωστρατηγική, στον ανταγωνισμό των πυρηνικών εξοπλισμών και στα προβλήματα της Νάουσας, που τα γνωρίζω όσο λίγοι, και πως μπορούν να λυθούν.


Β) Έχω γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Σύμπαν Άνθρωπος Και Φυσική» που αναφέρεται στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και τις σύγχρονες κβαντικές θεωρίες.


Γ) Έχω γράψει ένα μυθιστόρημα 725 σελίδων με τίτλο «Ο Ιδομενέας στην Πέμπτη Λεωφόρο».


Δ) Έχω γράψει μια ποιητική Οδύσσεια για την Νάουσα, 174 σελίδων με τίτλο «Οδύσσεια 1822» που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.


Το 2019 κατέβηκα στις Δημοτικές εκλογές όπου πήρα περίπου 9%. Έχω ζήσει σε 4 χώρες του εξωτερικού, μιλώ τέλεια τα Αγγλικά και καλά τα Γερμανικά και ήρθεν η ώρα όσα έμαθα να τα αποδώσω πίσω στην πατρίδα μου  που με σπούδασε και με ανάθρεψε.

Είμαι πνεύμα αθεράπευτα δημιουργικό, ανήσυχο, ανατρεπτικό με τεράστιες γνώσεις. Λατρεύω κάθε τι που με κάνει να υπάρχω και κυρίως λατρεύω πάντα αυτό που κάνω και δίνω όλο μου το είναι για να το πετύχω.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να κατέβω στις επόμενες Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΑΛΜΑ» του Γρηγόρη Μαρκοβίτη, την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον Δήμο μας, με στόχο να βγει η πόλις από την μιζέρια, την εσωστρέφεια, την κατάθλιψη, την οπισθοδρόμηση και την υπανάπτυξη που βίωσε τόσα χρόνια και ταυτόχρονα να ανεβάσουμε το επίπεδο της υλικής, πνευματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Νάουσας και του Δήμου γενικότερα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΟΣ
Ονομάζομαι Θοδωρής Ρίζος του Γεωργίου και κατάγομαι από την Νάουσα όπου μένω με την σύζυγο μου και τα τρία μας παιδιά.

Σπούδασα ζαχαροπλάστης στην Θεσσαλονίκη το 2000 κι εργάστηκα εκεί σε διάφορες επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής. Δεν σας κρύβω πως μπήκα σε δίλημμα να παραμείνω εκεί έχοντας πολύ αξιόλογες προτάσεις.

Ωστόσο πήρα τη μεγάλη και τότε ‘ρισκαδόρικη’ απόφαση εν μέσω κρίσης και το 2008 επέστρεψα στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ δημιουργώντας τη δική μου επιχείρηση. Διατηρώ ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης στην Πλατεία Καρατάσου και χαίρομαι που κατάφερα με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρω κάπως στην πόλη μου δημιουργώντας και θέσεις εργασίας.

Αποφάσισα να κάνω το ΑΛΜΑ και να ενταχθώ στο πλευρό του Γρηγόρη Μαρκοβίτη βλέποντας την πόλη μου να αργοσβήνει και να μειώνεται ο πληθυσμός της. Σκεπτόμενος ότι βασιζόμαστε στην γενιά των γονιών μας που είναι συνταξιούχοι και η πολη εξαρτάται από αυτούς δεν έχουμε χρονικά περιθώρια – πρέπει κάτι να γίνει για να μην αλλάζουμε τα χρήματα μεταξύ μας. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν για να μείνουν η νέοι στο Δήμο μας. Θέλει δουλειά και σχέδιο και θα το καταφέρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης