άλμα για το Δήμο Νάουσας

Κάθε δημοτική πρωτοβουλία χρειάζεται να έχει αρχές

Μιλώντας για πολιτική, τα τελευταία αρκετά χρόνια αντιλαμβανομαστε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες, αυτοί τουλάχιστον που ακόμα ασκούν τς δικαιώματα τους κυρίως στο εκλέγειν και μερικώς στο εκλέγεσθαι ότι εισέρχονται σε έναν χώρο που επικρατεί η καχυποψία, ο φόβος, η διαφθορά και το βόλεμα.

Έναν χώρο σκοτεινό με αδιευκρíνιστες προθέσεις ως προς τα αποτελέσματα κυρίως αλλά και ως προς τις ανάγκες επίλυσης των κοινών προβλημάτων.

Μια βαριά δυσπιστία απέναντι στην εξουσία που όταν κατακτηθεί ασκείται με ηγεμονικές και εκδικητικές διαθέσεις.

Μια εξελισσόμενη σχέση στην οποία η αμοιβαία εμπιστοσύνη έχει ήδη διαρραγεί.

Είμαστε εμείς και οι άλλοι!

Ένας πλήρης και βαθύς διαπαραταξιακός διαχωρισμός ο οποίος ξεκινάει από τις ηγετικές ομάδες και διαχέεται προς την βάση του εκλογικού σώματος κάνοντας και τον πλέον ανύποπτο, φιλήσυχο συμπολίτη μας έναν άνθρωπο πλήρως εξαρτημένο από την εξουσία, ”απαίδευτο” πολιτικά, δυσλειτουργικό, μα κυρίως φοβισμένο και διχασμένο. Ίσως και αυτό να είναι και το ζητούμενο.

Εμείς λοιπόν ως ΑΛΜΑ δεν επενδύουμε και δεν πρεσβεύουμε τίποτα από όλα τα παραπάνω.

Δεν θέλουμε κανέναν να μας ακολουθήσει, ικανοποιώντας την ανάγκη να ανήκεις κάπου ή να έχεις ένα σημείο αναφοράς. Κυρίως δεν θέλουμε να σώσουμε κανέναν, ειδικά αυτούς που αδυνατούν να αποδεχτούν πως μέσα από το επιτυχές όλων και κοινό, έρχεται και η ατομική πρόοδος.

Για να διαχειριστείς ένα σύστημα αποτελεσματικά είναι καλύτερα να επικεντρωθείς στην συνεργασία των μερών μεταξύ τους, παρά στην συμπεριφορά του κάθε μέρους το συστήματος ξεχωριστά“.

Κύριο μέλημά μας ή άμβλυνση και λείανση του ήδη τοξικού από χρόνια κοινωνικοπολιτικου πλαισίου. Οφείλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την καθημερινότητά μας, την υποβάθμιση των δομών και της αισθητικής που μας περιβάλλει. Καλύτερα ας ακούσουμε πάρα να ομιλούμε όχι με επιλεκτική ακοή, αλλά με βαθύ σεβασμό και αίσθημα ευθύνης για κάθε διαφορετική φωνή από την δική μας.

Όχι δεν είναι γιατί αντέχουμε την κριτική, πιστέψτε δεν είμαστε χαλκέντεροι όσο εσείς νομίζετε, μπορεί να είμαστε λίγο πιο “ρομαντικοί ” και σίγουρα αισιόδοξοι υιοθετώντας διαφορετικές προσεγγίσεις του αληθούς συμφέροντος ως κομμάτια που λείπουν ή απουσιάζουν ενδεχομένως από την δική μας θεώρηση πραγμάτων.

Την αντιπαράθεση δεν την επιζητούμε παρά στο πλαίσιο που αυτή επιβάλλεται να κοσμεί ως αξία την διαλεκτική, την επιχειρηματολογία και τον αμοιβαίο σεβασμό. Στόχευση, προγραμματισμός, μοίρασμα αρμοδιοτήτων στους πλέον κατάλληλους, εξεύρεση πόρων, ορθή οικονομική διαχείριση, επίτευξη στόχων.
Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό που για εμάς στο ΑΛΜΑ αποτελεί τον μόνο δρόμο. Δεν θα απαντήσουμε σε καμία κακεντρεχή, μικρόψυχη και τοξική επιβολή.

Για εμάς, εσείς δεν είστε οι άλλοι, δεν θα διαχωρίσουμε ποτέ κανέναν, δεν θα μπούμε σε χαρακώματα ή ορίγματα για συσπείρωση ή αυταπόδειξη των προφανών.

Λένε πως οι πολιτικοί είναι το μοίρασμα της πίτας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε καθένας να θεωρεί ότι πήρε το καλύτερο κομμάτι.

Ως ΑΛΜΑ δεν βλέπουμε ως υποχρέωσή μας το μοίρασμα καμίας πίτας και σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο.


Μέλημά μας και ίσως αυτό να αποτελεί και την μοναδική μας δέσμευση απέναντι σε εσάς, είναι αυτή η πίτα να μεγαλώσει τόσο ώστε κανένας να μην παραπονεθεί ποτέ πια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης