άλμα για το Δήμο Νάουσας

Καλωσορίζουμε το Νικόλα Καρανικόλα

Μετά από τόσα καλωσορίσματα, φωτογραφίες και κοπές πίτας από τον κ. Καρανικόλα, ήρθε η ώρα να τον καλωσορίσουμε και εμείς στην πραγματικότητα του Δήμου, στα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων, στον κατήφορο, την μιζέρια και τη ένδεια για την οποία είναι ο βασικός υπεύθυνος. 

Αφού, λοιπόν, πρώτα ήδη από το Νοέμβριο του 2022!! (αντί να βλέπουμε κάποιο έργο) έχει καλωσορίσει: 1) πρώην δημοτικούς συμβούλους, υποψηφίους στις προηγούμενες εκλογές, 2) παιδιά τα οποία δεν έχουν αντιληφθεί σε τι έχουν προστρέξει, 3) υπαλλήλους που προσέλαβε στο δήμο ή  τους/τις συζύγους τους , 4) παιδιά των οποίων οι γονείς μέχρι πρόσφατα επέκριναν δυνατά συνδημότες με ασταθείς αντιλήψεις αλλά τώρα θα δουν τα παιδιά τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο με αυτούς, τώρα μένει να καλωσορίσει και κάποιο μάγο, μπας και αυτός λύσει τελικά τα προβλήματα του Δήμου, γιατί στον ίδιο δεν ελπίζουν πλέον ούτε τα στελέχη του.

Αλήθεια σε τι ακριβώς «καλωσορίζονται» οι υποψήφιοί του; Στο (ΜΗ) έργο που αφήνει πίσω του ή στα σχέδια του για κάποιο μέλλον; Μέλλον για το οποίο δεν έχει καταρτίσει καν προεκλογικό πρόγραμμα, όπως δεν είχε και στις προηγούμενες εκλογές. Πότε θα ακούσουμε τον λόγο για τον οποίο πολιτεύονται; (Βέβαια τώρα γινόμαστε και εμείς υπερβολικοί, εδώ δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους 4 χρόνια μερικοί αντιδήμαρχοι, ζητάμε από τους υποψήφιους να μιλήσουν;) Ας κριθούν και αυτοί από τους πολίτες του Δήμου για τα κίνητρα τους, τον βαθμό ιδιοτέλειας και την πιθανότητα προσφοράς τους στον Δήμο. Αυτός χρησιμοποιεί τις ανακοινώσεις ονομάτων απλά για να μείνει προεκλογικά στην επικαιρότητα μιας και δεν μπορεί να διαφημίσει τα έργα του, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτα 4 χρόνια, και ό,τι έκανε έγινε με προχειρότητα και λάθη. 

Καλωσορίσατε, λοιπόν, στην πραγματικότητα του 2023 όπου τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν αξιοπρεπείς δουλειές ή φεύγουν για σεζόν στα νησιά για ένα μεροκάματο, όπου ο Δήμος μας έκανε ρεκόρ μείωσης πληθυσμού από το 2011, όπου τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. 

Εμείς σας το ξαναλέμε ότι για έναν μόνο λόγο ασχολούμαστε με τα κοινά του τόπου μας: για να μείνουν τα παιδιά μας στην πόλη και να ξαναζωντανέψει ο τόπος. Έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε δράσεις που θα δημιουργήσουν 500 μόνιμες, άμεσες και έμμεσες, θέσεις εργασίας τα επόμενα 5 με 10 χρόνια στον Δήμο, όταν εσείς το μόνο που σχεδιάζετε είναι το πώς θα βγουν οι φωτογραφίες σας στα ΜΜΕ και στα social media.

Και πρόσφατα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ειδήσεις που πάνε να αναθεωρήσουν τη λογική μας. Πραγματικά με λύπη γράφουμε αυτό το κείμενο και μακάρι να μην φτάναμε στο σημείο να συγχέονταν τέτοιες καταστάσεις.

Μέθοδοι παλαιοκομματικές, fake news και τακτικές προεκλογικές προκαλούν μόνο αποτροπιασμό.

Ανακοινώνονται δήθεν “ΕΡΓΑ 30 εκατομμυρίων ευρώ”, ενώ στην πραγματικότητα παρουσιάστηκαν μελέτες, εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για έργα που θα ολοκληρωθούν σε πολλά χρόνια και έργα που χρηματοδοτήθηκαν το 2011!! Είναι το πρόβλημα οι λέξεις; Φυσικά και είναι γιατί μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Την ίδια στιγμή οι πολίτες στον αστικό ιστό της Νάουσας “απολαμβάνουν” νερό με λάσπη όλο το χρόνο (ακόμα και όταν δεν φαίνεται στο ποτήρι, η θολότητα δεν είναι μηδενική), ασταμάτητες βλάβες στην ύδρευση αλλά και την αποχέτευση και οι πολίτες στις κοινότητες “απολαμβάνουν” συνεχείς διακοπές νερού και βλάβες στις γεωτρήσεις.

Κρύβεται η έλλειψη πραγματικού Έργου για τον Δήμο με τέτοιο φθηνό χειρισμό των δημοσιευμάτων και των social media;


Κρύβεται η πραγματικότητα πίσω από χαμογελαστές φωτογραφίες και χειραψίες;

Εμείς μια αγωνία έχουμε αυτή τη στιγμή: Αυτός ο τόπος όχι μόνο να μην ερημώσει και αλλο, αλλά, απεναντίας, να προσφέρει μια λειτουργική καθημερινότητα στους κατοίκους τους, έτσι ώστε να γίνει ελκυστικός για εγκατάσταση και νέων κατοίκων. 

Και το δημοσίευμα αυτό αυτή την στόχευση έχει και μόνο αυτή. Μένοντας σταθερά στην δέσμευσή μας ότι εμείς βλέπουμε μπροστά, χωρίς τις αντιδικίες και ανούσιες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ετών, γι αυτό και δεν θα μπούμε στην λογική τέτοιου διαλόγου, όμως, και δεν θα επιτρέψουμε  να συνεχιστεί ο εμπαιγμός.

Καλωσορίσατε, λοιπόν, κύριε Καρανικόλα στη Νάουσα και ευχόμαστε το συντομότερο να σταματήσετε τον κατήφορο αυτού του Δήμου, με την αποστασιοποίηση από την απραξία αυτή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης