άλμα για το Δήμο Νάουσας

Η πρόταση της εβδομάδας – Πάρκα τσέπης

Στην ιστοσελίδα μας λειτουργεί η φόρμα Μετέχω. Μέσω αυτής μπορούν οι συνδημότες μας να καταθέσουν ιδέες για τη γειτονιά τους, να καταγράψουν προβλήματα και να οραματιστούν το Δήμο μας. Οι προτάσεις θα δημοσιεύονται τακτικά τόσο μεμονωμένα όσο και συνολικά σε αντίστοιχο ένθετο.

Μια ιδέα για να ομορφύνει η γειτονιά σου;: Πάρκα τσέπης

του Δήμου Διδασκάλου
Κοινότητα: Δ. Δ. Νάουσας
Γειτονιά: Συνοικισμός

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα σημερινά παιδιά βρίσκουν διέξοδο από την μονοτονία της καθημερινότητας στην ενασχόληση με το κινητό και τα social media. Η εικόνα της γειτονιάς να σφύζει από παιδικές φωνές, παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, κρυφτό θα μείνει για εμάς τους μεγαλύτερους που προλάβαμε την αλάνα μακρινή νοσταλγία. Νοσταλγία για το παιχνίδι,τους φίλους, τους τσακωμούς με τα παιδιά της διπλανής αλάνας,,τα πρώτα καρδιοχτύπια,τις εφηβικές ανησυχίες.

Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ξαναδώσει χρώμα στις γειτονιές, να φέρει την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών, να τους δώσει την λαχτάρα της αντάμωσης με φίλους σε χώρους που θα δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Μπορεί να γίνει με τα λεγόμενα πάρκα τσέπης.

Μικρά πάρκα που μπορεί να δημιουργηθούν σε εγκαταλελειμμένους χώρους, σε αδόμητα οικόπεδα, αναξιοποίητα οικόπεδα με τους ιδιοκτήτες των οποίων μπορεί να έρθει σε συμφωνία ο Δήμος.

Ένας ακόμη λόγος που καθιστά απαραίτητη την δημιουργία τέτοιων πάρκων είναι η έλλειψη πρασίνου μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Μπορεί σε κάποιους, επειδή γυρίζοντας το βλέμμα μας βλέπουμε παντού πράσινο,να φαίνεται αυτό υπερβολικό. Βλέποντας όμως την πόλη από ψηλά δεν βλέπεις πουθενά πράσινο.

Καλό είναι, όσοι συμπολίτες θέλουν, να μας προτείνουν τέτοιους χώρους που υπάρχουν στις γειτονιές τους και τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες και τα προβλήματά τους.
Το πρόγραμμά μας συνδιαμορφώνεται με διάλογο με τους συνδημότες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης