άλμα για το Δήμο Νάουσας

Γεμίσαμε …αισιοδοξία στην πρώτη μας εκδήλωση

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ πραγματοποιήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης 4/1/2023 την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της πρωτοβουλίας μας ΑΛΜΑ για τον Δήμο Η.Π. Νάουσας. 

Ένα απόγευμα που πέρα από την αίθουσα και το φουαγιέ που ξεχείλισαν από κόσμο, ξεχείλισε το χαμόγελο και η αισιοδοξία.

Η εκδήλωση έβαλε ως προτεραιότητα να δώσει για πρώτη φορά ένα διαφορετικό στίγμα αλλάζοντας τα δεδομένα της καθιερωμένης πρώτης εκδήλωσης υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων θέτοντας στο επίκεντρο μια συμμετοχική συζήτηση. Και αυτό αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, όλων των χώρων από όλες τις πλευρές του Δήμου. Το οποίο δείχνει την ελπίδα του κόσμου για αλλαγή και δημιουργία.

Ο επικεφαλής Γρηγόρης Μαρκοβίτης έδωσε πρώτα το λόγο σε δύο νέα παιδιά του Δήμου μας, την Ελένη Γρηγορίου και το Γιώργο Ρότζιο, που μένουν εκτός Νάουσας ώστε να καταθέσουν σε τι συνθήκες θέλουν να γυρίσουν. Με αφορμή τα όνειρα αυτών των παιδιών και όλων όσοι αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο, ο Γρηγόρης Μαρκοβίτης καλωσόρισε τους συνδημότες για να σκιαγραφήσει την ψυχή της πρωτοβουλίας.

Το άλμα είναι κατ’ αρχήν μια πρωτοβουλία αξιών. Μια πρωτοβουλία που πηγάζει από ανιδιοτέλεια και μοναδική εξάρτηση την αγάπη και την πρόθεση για βελτίωση της κατάστασης. Ο Γρ. Μαρκοβίτης επεσήμανε πως όλη η πορεία του άλματος χαρακτηρίζεται από καινοτομία και πολυφωνία και για αυτό το λόγο η παρουσίαση συμπληρώθηκε από 7 ομιλητές οι οποίοι σε σύντομες τοποθετήσεις έκαναν ένα άμεσο κάλεσμα προς τους δημότες για στελέχωση ομάδων που συμμετοχικά θα δουλέψουν το πρόγραμμα που θέλουμε για το δήμο μας. Αυτό θα γίνει μέσω της διαβούλευσης στην ιστοσελίδα αλλά και δια ζώσης με δράσεις διαλόγου και καταγραφής. Οι θεματικές των ομιλητών ήταν συνοπτικά οι εξής (θα ακολουθήσει ξεχωριστό αναλυτικό αφιέρωμα στους ομιλητές):

Εισαγωγή στην έννοια της συμμετοχικότητας στις δημοτικές διαδικασίες και τα δίκτυα ενεργοποίησης νεολαίας (Γιώργος Παπαγεωργίου)

α) Μένοντας ή Μετακομίζοντας στην επαρχία – Κίνητρα για νέες οικογένειες (Δημήτρης Κουτσουπιάς)
β) Ενίσχυση υγείας – Κέντρο μακροζωΐας ευζωίας (Νίκη Κελεσίδου)
γ) Ζωντάνια νεανικού πληθυσμού – Πρόταση για Σχολή Δενδροκομίας/Αμπελουργίας (Βαγγέλης Μίλης)
δ) Πολιτιστική ταυτότητα της πόλης από τους επαγγελματίες – Cultural Brand (Άγγελος Χατζηστυλλής)
ε) Επιχειρείν στον κάμπο & εναλλακτικός τουρισμός (Τάσος Καραγκιοζίδης)
στ) Εξωστρέφεια στον πολιτισμό – η πολιτιστική κληρονομιά ως ανοιχτός πόλος έλξης και βελτίωση της καθημερινότητας (Χρήστος Τσίτσης)
ζ) Χρηματοδοτικά εργαλεία – Πώς μπορεί ένας Δήμος να τα καταφέρει (Μπάμπης Παπαϊωάννου)

Την  πρώτη ανοιχτή εκδήλωση έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας κ. Γρηγόρης Μαρκοβίτης που ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη και θερμή ανταπόκριση του στην εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης