άλμα για το Δήμο Νάουσας

Ένας Δήμος με πρόσωπο στην κοινωνία!

Συνομιλώντας με τους νέους υποψηφίους της ομάδας ακούμε διαρκώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος ένα πιο ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσωπο. Μεταξύ των άλλων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων τίθεται μπροστά ο δημότης και η προσφορά. Νέα βδομάδα, νέα πρόσωπα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ

Ονομάζομαι Μπαλάσης Κωνσταντίνος. Κατάγομαι από τη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης και ζω μόνιμα στη Νάουσα εδώ και 15 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Παπαθεοδώρου Μαρία από τη Χαρίεσσα και έχουμε δημιουργήσει μια πολύτεκνη οικογένεια.

Εργάζομαι ως τεχνολόγος γεωπόνος σε κατάστημα Αγροτικών εφοδίων και καλλιεργώ καρύδια και ροδάκινα.  

Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια σε αυτόν τον τόπο και ως εργαζόμενος στον πρωτογενή τομέα, θα ήθελα να δημιουργηθούν οι υποδομές έτσι ώστε ο Δήμος μας να προσελκύσει τους νέους ανθρώπους να θέλουν να ζήσουν εδώ. Ως “γεω-πόνος” αγαπώ τη γη που ζω και που η ίδια γη ζει και τα παιδιά μου. Θα ήθελα η κάθε οικογένεια να απολαμβάνει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ώστε να μεγαλώσει αγαπώντας τη φύση που μας περιβάλλει, τα ζώα, την ένδοξη ιστορία του τόπου μας, το παρόν και το μέλλον…

Με τίμιο και ενάρετο αγώνα οι κόποι οι δικοί μας να καρποφορήσουν στα χέρια των παιδιών μας.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΠΑΧΑΝΟΣ

Γεννήθηκα στη Νάουσα το 1992 και έζησα στον τόπο μας μέχρι το 2010, όποτε και εισήχθη με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκτοτε, μέχρι και πολύ πρόσφατα, δεδομένης της Υπηρεσίας μου, έζησα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο της. Το διάστημα αυτό, με έκανε να εκτιμήσω όλα όσα μπορεί να προσφέρει μια μεγαλούπολη σε έναν νεαρό άνθρωπο. Από την άλλη, το ίδιο διάστημα ετών, με έκανε να νοσταλγήσω τον τόπο μας, για την ομορφιά του, τους ανθρώπους του καθώς και τον τρόπο ζωής του. 

Έτσι λοιπόν, όταν με τη σύζυγο μου, Πηνελόπη Λουμπουρδή, αναζητήσαμε τον καταλληλότερο τόπο για να γεννηθεί και να μεγαλώσει το παιδί μας, η Νάουσα, επικράτησε συνειδητά, όλων των εναλλακτικών! 

Επιστρέφοντας μόνιμα στον τόπο μας πριν περίπου ένα χρόνο, διαπίστωσα ότι η Πόλη μας δεν είχε καμία σχέση με την Πόλη που άφησα το 2010. Οι νέοι της Πόλης μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό, το Νοσοκομείο μας παρακμάζει και απειλείται με κλείσιμο, ενώ παράλληλα, οι επιχειρήσεις της κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. 

Σε συνάντηση που είχα με τον κ. Μαρκοβίτη Γρήγορη και στελέχη της πρωτοβουλίας «Άλμα για το Δήμο Νάουσας», οι απαντήσεις του κ. Γρήγορη στους προβληματισμούς μου αλλά και οι προτάσεις του για την επίλυση τους, ήταν τέτοιες που όχι μόνο με έπεισαν για την εναπόθεση της ψήφου μου σε αυτό , αλλά με επιστράτευσαν στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειας του «Άλματος» στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο τόπο για εμάς και τα παιδιά μας.

ΘΩΜΑΗ ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗ ΧΑΛΑΤΣΗ

Ονομάζομαι Θωμαή Σκουλαριώτη Χαλάτση. Κατάγομαι από τη Νάουσα και έχω δύο γιους.
Φοίτησα εδώ μέχρι την 1η γυμνασίου και μετά πήγα σχολείο στη Νέα Υόρκη όπου μετακόμισα με την οικογένειά μου.

Είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα γυναίκας, παιδιού και περιβάλλοντος και πάντα φρόντιζα να βοηθώ έμπρακτα. Διετέλεσα Κοσμήτορας για 10 χρόνια του ΔΣ στην Κω του Συλλόγου ‘’Γυναίκες χωρίς Σύνορα’’. Είμαι μία από εθελόντριες του Δήμου για το Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και για το πάρκο, φροντίζοντας τις ζαρντινιέρες και τα υπόλοιπα σημεία πρασίνου – κοινώς «ξεβοτάνιστρες» όπως μας αποκάλεσε ο Πάνος ο Μαρνέρης. Επίσης είμαι χρόνια εθελόντρια στις ομάδες του ΚΑΠΗ και επικεφαλής των τμημάτων εκδρομών έχοντας και συνεισφορά σε κοινωνικά θέματα επιμόρφωσης πολιτών, όπως τμηματα υπολογιστών, αγγλικών, διαλέξεων γιατρών, χορωδίας κλπ. Τέλος είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ουσιών και εξαρτήσεων. Έχω συνεισφέρει σε δομές και κέντρα απεξάρτησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είμαι μέλος των γυναικών και οικογενειών βοήθειας και στήριξης αυτών στη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Μπαίνω στην πρωτοβουλία Άλμα για να δω τον τόπο μου να αλλάζει, να ομορφαίνει και να αποκτήσει ένα γνήσια κοινωνικό πρόσωπο.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΕΚΙΡΗ

Είμαι η Δέσποινα (Πέπη) Τεκίρη, συζυγος Πέτρου Καρυδά, γεωπόνου, και μητέρα ενός γιου, του Παναγή Καρυδά. Τελείωσα το 2ο ΓΕΛ Νάουσας. Από το 81-91 έζησα σε Θεσ/νίκη, Παρίσι, Αθήνα και επέστρεψα στη Νάουσα. Συμμετείχα το 1986 στη 1η Biennale νέων καλλιτεχνών.

Είμαι διακοσμήτρια, σχεδιάστρια μόδας, χρωματολόγος και ποτοποιός – αποσταγματοποιός. Διετέλεσα Γενική Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της Νάουσας επί πολλά έτη, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών & Μικρασιατών Νάουσας, μέλος του Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα των Σαμαρειτών. Χόμπι μου είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία.

Μπαίνω στην πρωτοβουλία αυτή γιατί θέλω η Νάουσα να αναδείξει νέα άτομα με καινοτόμες ιδέες και σταδιακά να μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε ένας Δήμος πρότυπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης