άλμα για το Δήμο Νάουσας

Άξονες Σχεδιασμού για τον Πολυπλάτανο

Αφού συναντηθούμε με συνδημότες από κάθε κοινότητα και κάθε γειτονιά, ακούμε και συζητούμε τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του Δήμου μας. Σήμερα καταθέτουμε τις προτάσεις που συζητήσαμε για τον Πολυπλάτανο. Κάθε επιπλέον πρόταση είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να κατατεθεί στην Φόρμα ΜΕΤΕΧΩ.

 • Άμεση υλοποίηση ασφαλούς παιδικής χαράς. Σε ένα χωριό με 698 μόνιμους κάτοικους (βάση των πιο πρόσφατων απογραφικών αποτελεσμάτων, του 2021), με νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο σε λειτουργία είναι ντροπή να μην υπάρχει ένας ασφαλής χώρος να μπορεί να ψυχαγωγηθεί ότι πολυτιμότερο έχει να επιδείξει η τοπική μας κοινωνία, τα παιδιά μας.

  Ο χώρος της παλιάς, δίχως άδεια, παιδικής χαράς περιέχει άκρως επικίνδυνα υλικά, όπως σκουριασμένα, σπασμένα σίδερα, τα οποία χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης και κατάργησης.
 • Αναβάθμιση του χώρου των καταρρακτών και επαναλειτουργία αναψυκτηρίου με παιδότοπο. Σαν πρότυπο παράδειγμα επιχείρησης προς μίμηση δίνεται το αναψυκτήριο – παιδότοπος που λειτουργεί στην Αγία Παρασκευή του χωριού Πετριάς Σκύδρας. Αυτό το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα γίνει πόλος έλξης όχι μόνο των κατοίκων του Πολυπλατάνου αλλά και των γύρω περιοχών.
 • Πρόταση αναβάθμισης της πλατείας του χωριού. Η πλατεία, κομβικό σημείο για όποιον επισκέπτεται ή ζει στο χωριό, θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο όμορφη.
  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κατάργηση/μεταφορά των θυρίδων ΕΛΤΑ από το χώρο της πλατείας. Στο πλαίσιο εξωραϊσμού του πάρκου της πλατείας θα μπορούσε να ενταχθεί η δημιουργία παρτεριών, η φύτευση λουλουδιών, η δημιουργία δικτύου ποτίσματος και τακτική συντήρηση του πάρκου από εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου ώστε το κάλλος της πλατείας του χωριού, να μην περνάει σε κανέναν απαρατήρητο.

  Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθούν παγκάκια και να ενισχυθεί ο φωτισμός εντός της πλατείας, μιας και τα παλαιά ή δεν επαρκούν ή είναι σε κακή κατάσταση και χρίζουν αντικατάστασης.

  Λόγω του ότι η πλατεία είναι αρκετά μεγάλη, θα μπορούσε να προβλεφθεί ένα κομμάτι της, να παραχωρηθεί προς μίσθωση σε κάποιο ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου που δραστηριοποιείται στο χωριό.
 • Πρόταση δημιουργίας σημείου επιμόρφωσης και δικτύου επικοινωνίας των κατοίκων της κοινότητας του χωριού. Πιο αναλυτικά η πρόταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει μηνιαία ή δίμηνη πρόσκληση συνάντησης των κατοίκων του χωριού δια ζώσης σε προβλεπόμενο χώρο στο χωριό όπως ο σύλλογος Αγίου Χριστοφόρου κατά την οποία θα μπορούν να λάβουν χώρα οι δράσεις:

  – Διάλεξη από καταρτισμένο προσωπικό για διάφορα κοινωνικά, ιατρικά θέματα, πχ καρκίνος του προστάτη ή του μαστού και πρόσληψη, διαχείριση της ψυχολογίας των εφήβων κτλ.

  – Θυρίδα όπου ο κάθε κάτοικος μπορεί να ρίπτει εγγράφως ανώνυμα ή και επώνυμα την πρόταση του για βελτίωση της ζωής στο χωριό ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε κοινοτικό ή οικογενειακό επίπεδο ώστε να μπορούν εντοπιστούν και να προταθούν όσο το δυνατό καλύτερες λύσεις στα πλαίσια αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού των συνδημοτών μας με στόχο πάντα την εξασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των κατοίκων.

  – Δημιουργία ψηφιακού καναλιού επικοινωνίας πχ ομάδα viber με στόχο την πιο άμεση επικοινωνία της τοπικής μας κοινότητας, δίχως κανόνες λογοκρισίας, με σεβασμό στα χρηστά ήθη που οφείλουν να διέπουν κάθε πολίτη.

  – Παρουσίαση, προβολή, σχεδιασμό εθελοντικών δράσεων των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χωριό.

  – Παρουσίαση των προτάσεων, δράσεων και των αποφάσεων του δήμου για την τοπική μας κοινότητας αλλά και το σύνολο του του Δήμου με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

  – Συζήτηση δια ζώσης μεταξύ των κατοίκων για οτιδήποτε απασχολεί την τοπική μας κοινωνία.
 • Πρόσκληση και διοργάνωση δράσεων ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής των δημοτών. Για παράδειγμα η προώθηση γνωριμίας του κάθε δημότη σταδιακά με όλες τις γειτονιές του δήμου μας και των κατοίκων της, πέρα από την γειτονιά στην οποία διαμένει. Για παράδειγμα επίσκεψη των κατοίκων Πολυπλατάνου στην κοινότητα Στενημάχου κτλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης