άλμα για το Δήμο Νάουσας

Άξονες Σχεδιασμού για τα Μονόσπιτα

Καθημερινότητα

1. Προτεραιότητα για τα Μονόσπιτα είναι η λύση υδροδότησης του χωριού. Το υπάρχον σύστημα (αντλίες για την προώθηση νερού) είναι προβληματικό με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολύωρες διακοπές νερού που οφείλονται στις διακοπές και στην πτώση τάσης της ΔΕΗ. Αυτό έχει σαν συνέπεια κάθε φορά που ξανά ξεκινούν οι αντλίες η πίεση είναι τόσο μεγάλη που δεν αντέχει το δίκτυο ύδρευσης. Άμεση επιδιόρθωση του συστήματος.

2. Συντήρηση υδατόπυργου.

3. Βελτίωση οδών μέσα στο χωριό αλλά και προς Νάουσα, Χαρίεσσα και Αγ.Γεώργιο. Ιδίως οι αγροτικοί είναι σε κακή κατάσταση λόγω των βαρέων οχημάτων.

4. Καθαριότητα κάδων και μόνιμη παρουσία εργάτη στην κοινότητα.

5. Καθάρισμα σήμανσης και αντικατάσταση κατεστραμμένων.

6. Καθαρισμός ποταμιού και ανάδειξη ώστε να μην καταντά το καλοκαίρι εστία κουνουπιών και σκουπιδιών.

7. Μέριμνα για την απορροή στη λίμνη ομβρίων υδάτων στην γέφυρα – πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τρεις κατευθύνσεις.

8. Ολοκλήρωση της παιδικής χαράς – το έργο έμεινε μισό με την αιτιολογία έλλειψης χρημάτων.

9. Διευθέτηση εκκρεμότητας 180.000€ από την πώληση κοινοτικού χωραφιού.

10. Τακτική αστική συγκοινωνία – οι ηλικιωμένοι δημότες έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και ο τοπικός γιάτρος αναγκάζεται να εργάζεται σε ένα δυσλειτουργικό χώρο.

11. Διευθέτηση του ζητήματος της πομόνας Σ.Μ.Α.

12. Εστίαση στη διευθέτηση των οικονομικών σε δημοτικό και κοινοτικό επίπεδο: Δ.Δ. Νάουσας χρέη 5.000.000 / ΔΔ. Μονοσπίτων χρέη 300.000.

Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

  1. Εξεύρεση λύσης για τον παλιό Πιστωτικό Συνεταιρισμό (που δεν υφίσταται πλέον) έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το κτίριο (ιατρείο, βιβλιοθήκη, πολιτιστικός σύλλογος, αίθουσα εκδηλώσεων).
  2. Αξιοποίηση του brand των φυτωρίων με συλλογικές διεκδικήσεις υπέρ του Δήμου μας για προώθηση εντός και εκτός Ελλάδας και δημιουργία συμπράξεων με Δήμους με παρόμοια τεχνογνωσία και επιχειρήσεων με ανάλογο ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης