άλμα για το Δήμο Νάουσας

«ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»

Και όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μιλάμε για ζουρνάδες και χάλκινα λόγω της Αποκριάς.

ΘΛΙΨΗ και μόνο ΘΛΙΨΗ προκαλούν τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, που είναι και οι πρώτες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Και σκόπιμα ΔΕΝ αναφερόμαστε στις αινιγματικές αναρτήσεις με τις βόμβες, ούτε στην φιλολογία ή παραφιλολογία περί αργίας/έκπτωσης κλπ.

Εμείς, ως Άλμα για το Δήμο Νάουσας, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους, ΔΕΝ επιχαίρουμε για όσα αρνητικά ακούγεται ότι συμβαίνουν ή θα συμβούν.

Αντίθετα ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ και ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ, διότι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι είχαμε απόλυτο δίκιο στα όσα υποστηρίζαμε προεκλογικά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, γεγονός είναι ότι απεκρύβησαν από το εκλογικό σώμα καθοριστικά γεγονότα και οι εξελίξεις που πιθανόν αυτά θα σηματοδοτούσαν και έτσι διαστρεβλώθηκε η βούληση των ψηφοφόρων.

Και όλα αυτά δεν μπορούν να διασκεδαστούν με τις εθιμοτυπικές συναντήσεις και επαφές με Υπουργούς, κυρίως, δε, με αυτούς που ήταν ασυνεπείς κι ανακόλουθοι. Από αύριο, λοιπόν, όλα θα είναι διαφορετικά στο Δήμο μας.-

Ας δούμε όμως και ορισμένα από τα τρέχοντα ζητήματα, που είναι εξίσου σημαντικά για τους δημότες και εξίσου ενδεικτικά της αντίληψης της δημοτικής αρχής.

Α) ΔΕΥΑΝ, ΘΟΛΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :

Με θλίψη διαβάζουμε ανακοινώσεις και απαντήσεις, ένθεν κακείθεν, με τους γνωστούς κλακαδόρους / υποστηρικτές κάθε άποψης να ανταλλάσσουν εξυπνάδες και διαξιφισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ίδια στιγμή που οι δημότες τρέχουν να προμηθευτούν νερό ή προσφεύγουν στους γιατρούς, φαρμακεία και Νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κ.α.- Και ουδεμία συζήτηση για σοβαρή πρόταση για αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει, εξασφάλισαν την εκλογή και όλα «μέλι – γάλα». Και θέλουν (και οι μεν και δε) να περιορίσουν τον δημόσιο διάλογο σε κάποιο υπάλληλο που πήρε άδεια ή σε κάποιο άλλο που απολύθηκε. Με τέτοιες ρηχές αντιλήψεις δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο.-

Εμείς, όμως, ως Άλμα για το Δήμο Νάουσας θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις και θα διατυπώνουμε ερωτήσεις. Πότε και με ποιο σχέδιο θα διορθωθεί το θέμα αυτό επιτέλους;

Β) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ :

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Νάουσας μάθαμε ότι στις 23/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση – ενημέρωση του δημάρχου Νάουσας με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους της τοπικής κοινότητας Αγγελοχωρίου, με αντικείμενο το αίτημα εταιρείας για εγκατάσταση φ/β πάρκου στο υπ’ αριθ. 92 γεωτεμάχιο της τοπικής κοινότητας Αγγελοχωρίου.

Πολλά τα ερωτήματα και ειδικότερα :

Δεν έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα η αντιπολίτευση ;

Έγινε κάποιος πλειοδοτικός διαγωνισμός ; Ζητήθηκαν άλλες προσφορές ;

Υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κοινού Τόπου το συγκεκριμένο έργο ;

Αν όχι και με δεδομένη την αρνητική στάση λίγους μήνες νωρίτερα, τι άλλαξε τώρα ;

Δεν είναι αυτό ευθεία εξαπάτηση των ψηφοφόρων και υποτίμηση της νοημοσύνης όλων των δημοτών ;

Το μίσθωμα των 151€/στρέμμα δεν είναι προκλητικά χαμηλό όταν εκτάσεις των 20στρ ενοικιάζονται από αγρότες προς, κατ’ ελάχιστον, 200 ευρώ ανά στρέμμα ;

Ως Άλμα προεκλογικά προτείναμε την δημιουργία φ/β πάρκων σε δημοτικές εκτάσεις, από τον ίδιο το Δήμο, πάρκα που θα ενταχθούν σε έναν κεντρικό σχεδιασμό, δεν θα είναι φαραωνικά και θα αποφέρουν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, τόσο στο ταμείο του Δήμου όσο και στις τοπικές κοινότητες που θα εγκαθίστανται, αλλά και σε φορείς του Δήμου (δομές, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σχολεία κλπ), μέσω της δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Η χρηματοδότηση αυτών των έργων μπορεί να γίνει από τις ίδιες πηγές που και ο ιδιώτης βρίσκει για να πραγματοποιεί τέτοιες επενδύσεις, δηλαδή τον δανεισμό (θελκτικές τέτοιες επενδύσεις για τις τράπεζες), αλλά και από προγράμματα είτε Ευρωπαϊκά είτε Εθνικά, στα οποία ένας Δήμος έχει πολύ ευκολότερη πρόσβαση από έναν ιδιώτη.-

Σχετικά με τα έσοδα του Δήμου, ξεκινώντας με τα 1.000 στρέμματα της σχεδιαζόμενης περιοχής Αγγελοχωρίου, τα οποία θα μπορούσαν να είναι απλωμένα σε 10 διαφορετικές περιοχές, υπολογίζονται στα 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΤΟΣ και σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Δήμος με συμψηφισμό της κατανάλωσης του θα έχει μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος. Επίσης, σε αναπτυξιακό επίπεδο, ο Δήμος θα μπορεί να προσφέρει πάμφθηνο ρεύμα σε εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων, νέων κατοίκων, αλλά και ευπαθών ομάδων. Τα χρήματα από μια τέτοια επένδυση είναι ικανά να αλλάξουν την ιστορία των κοινοτήτων με έργα τουλάχιστον ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, μετά το πέρας της απόσβεσης (6-7 έτη).

Βλέπουμε, δυστυχώς, ότι αντί ο Δήμος Νάουσας να αξιοποιεί τις εκτάσεις της Ειρηνούπολης προς όφελος των Κοινοτήτων και να τους προσφέρει έργα τουλάχιστον 1-2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ, τους προσφέρει βιολογικούς καθαρισμούς, φαραωνικά πάρκα με μεγάλη επιβάρυνση και κυνοκομεία (αν ποτέ αυτά ολοκληρωθούν).

Και όλα αυτά την στιγμή που παρατηρούμε ότι Δήμοι του Λεκανοπεδίου της Αττικής ψάχνουν εκτάσεις 200 χιλιόμετρα μακριά για να εγκαταστήσουν δικά τους φ/β, ενώ ο Δήμος Νάουσας παραχωρεί για ψίχουλα πολύτιμες Δημοτικές εκτάσεις.

Το ΑΛΜΑ δηλώνει υπεύθυνα ότι ως μελλοντική Δημοτική αρχή δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο που είναι ικανό να αλλάξει το ρου της ιστορίας για τις κοινότητές μας.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΥΘΎΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΈΚΤΑΣΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης