άλμα για το Δήμο Νάουσας

Από τα Ανθέμια και την Ειρηνούπολη στις ορεινές μας κοινότητες – ένα χαμόγελο δρόμος

ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΝΩΡΗΣ

Ονομάζομαι Θωμάς Δηνώρης και κατάγομαι από την Επισκοπή Νάουσας, όπου μένω με τη σύζυγό μου και τα τρία μας παιδιά. Εργάστηκα ως κομμωτής με δικό μου κατάστημα για πάνω από 20 χρόνια και παράλληλα με αγροτικές καλλιέργειες. Το 2010 εγκατέλειψα την κομμωτική για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την γεωργία. Έκτοτε ασχολούμαι με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με εμπορική δραστηριότητα στην κεντρική λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης.

Είμαι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Νάουσας με πτυχίο γεωτεχνικού στο τμήμα Γεωργοκτηνοτροφικής κατεύθυνσης και κάτοχος πτυχίου Κομμωτικής τέχνης.

Θέλω η προσφορά μου στα κοινά να γίνεται με πράξεις. Η συνεισφορά στην κοινωνία μας δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Έχω υπάρξει τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Επισκοπής, Πρόεδρος του παιδικού σταθμού Επισκοπής, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Ανθεμίων, Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Επισκοπής Νάουσα. Επιπλέον έχω υπάρξει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Νάουσας και τώρα είμαι εν ενεργεία Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού σχολείου του Δήμου Νάουσας.

Επιθυμώ να προσφέρω στην Επισκοπή τα μέγιστα με μια πρωτοβουλία που μπορεί έμπρακτα να ενδιαφερθεί για όλους τους συνδημότες και κάθε κοινότητα. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ

Λέγομαι Αναστάσιος (Τάσος) Καραγκιοζίδης, γιος του Κυριάκου και της Μαρίας (Γαϊτανίδου).

Γεννήθηκα στο Αγγελοχώρι Νάουσας το 1964. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, αν και ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ένας εξαιρετικός μαραγκός, οργανοποιός και φυσιολάτρης.

Από το 1972 μεχρι το 2020 διέμενα στη Γερμανία, στο Ludwigshafen, μια βιομηχανική, κυρίως, πόλη που ανήκει στο κρατίδιο του Παλατινάτου (από τις πιο διάσημες αμπελουργικές ζώνες της Ευρώπης).

Σπούδασα πληροφορική και οικονομία σε πανεπιστήμια της Γερμανίας και μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκα ως μάνατζερ σε διάφορες πολυεθνικές και συμβουλευτικές εταιρείες.

Εργάστηκα αρκετά χρόνια στην πληροφορική σε διάφορες επιχειρήσεις, σε τράπεζες της Ελβετίας και της Γερμανίας, σε βιομηχανίες κ.ά. Παράλληλα σπούδασα οικονομία στο Mannheim (1993) και έκανα μεταπτυχιακό MBA διοίκηση και οικονομία στο πανεπιστήμιο του Bangor στην Ουαλία. Στη συνέχεια εργάστηκα ως στέλεχος επιχειρήσεων με

διάφορες στάδια και μεγέθη ευθυνών, από το 1994-2020. Η ειδικότητά μου ήτανε συγχωνεύσεις, outsourcing και εξυγιάνσεις επιχειρήσεων.

Διετέλεσα για 15 σχεδόν χρόνια πρόεδρος ενός ιστορικού ποντιακού σωματείου, και ως μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.  

Λόγω των διάφορων θέσεων που κάλυψα ως στέλεχος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον πολιτισμό και την οργάνωση αρκετών χωρών στον τομέα της μεταποίησης και τον πρωτογενή τομέα. Προ πάντων όμως σε σχέση με τον αγροτουρισμό  και πιο ειδικά με τον οινοτουρισμό.

Από το 1999 έως το 2011 συνέβαλλα με δική μου πρωτοβουλία και με αρκετά μεγάλη επιτυχία στην διάδοση των κρασιών της Νάουσας και στο να γνωστοποιηθεί το τότε για τους Ευρωπαίους άγνωστο και ασυνήθιστο Ξινόμαυρο. 

Το 2020 πήρα την απόφαση να οργανώσω τον επαναπατρισμό μου και να επενδύσω στον τόπο που αγαπώ και που πραγματικά έχει πολύ μεγάλες προοπτικές, εφόσον αυτές κατευθυνθούν σωστά. Έτσι επένδυσα το 2021 σε ένα οινοποιείο και αποστακτήριο στο Αγγελοχώρι Νάουσας.

Άφησα πίσω μου μεν μια λαμπρή καριέρα, αλλά πήρα μαζί μου πολλές εμπειρίες και οράματα για τον τόπο μου, με τις οποίες θέλω και εγώ να συμβάλλω στο μεγάλο „Άλμα“ για τον δήμο μας.

Με τον Γρηγόρη Μαρκοβίτη και την ομάδα του, γνώρισα συμπολίτες που μοιράζονται όμοιες ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να αγωνιστώ για ένα πιο φιλοεπενδυτικό κλίμα, ιδίως στον τομέα της αγροτικής και αμπελοοινικής  ανάπτυξης του δήμου μας.

Πιστεύω ότι οι γνώσεις, το πάθος και η αγάπη των ανθρώπων που συναπαρτίζουν την Πρωτοβουλία Δημοτών «Αλμα για τον Δήμο Νάουσας» είναι σημαντικοί πολλαπλασιαστές και θα συμβάλλουν στην διασημότητα του δήμου της Νάουσας και στην ευημερία του.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΤΡΑΙΟΥ

Είμαι γεννημένη στο όμορφό μας Γιαννακοχώρι όπου και διαμένω με την οικογένεια μου. Επειδή αγαπώ το Γιαννακοχώρι και θέλουμε να συνεχίσουμε να μένουμε, να εργαζόμαστε  και να ζούμε εδώ στον τόπο μας, για αυτό συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Άλμα για το δήμο Νάουσας με τον Γρήγορη Μαρκοβίτη γιατί πραγματικά αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον Δήμο μας. 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΟΥ

Ονομάζομαι Τσιτλακίδου Δέσποινα-Μαρία και ζω με τους γιούς μου 15 και 14 ετών στην Νάουσα από τότε που γεννήθηκα. Οι πολίτες της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου με στήριξαν στον επαγγελματικό μου χώρο όταν δραστηριοποιήθηκα στον τομέα κομμωτικής τέχνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι και επικοινωνώ με εφήβους και ενήλικες (μαθητές) στο ΕΠΑΛ Νάουσας στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας στην ειδικότητα κομμωτικής τέχνης.

Όπως όλοι μέσα από την εργασία και την καθημερινότητα και τις επισκέψεις μου στα χωριά (οι γονείς μου ποντιακής καταγωγής ζήσανε στην Μεταμόρφωση Νάουσας και το Γιαννακοχώρι Νάουσας) ζω την ομορφιά του τόπου μας και με υπερηφάνεια τονίζω πάντα τον πλούτο της μέσα από την παραγωγικότητα και την ιστορία που συνδυάζει.

Ως εκπαιδευτικός απέκτησα την παιδαγωγική επάρκεια, παρακολούθησα το επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και ασκώντας τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα εκλέχθηκα αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Η εκπαίδευση είναι στο φάσμα της δράσης που με αντιπροσωπεύουν και μαζί με τα δικά σας ερωτηματικά, προβληματισμούς που αφήνουν πίσω τους οι εκάστοτε δημοτικές Αρχές, σας προκαλώ να κάνετε το ΑΛΜΑ στην επερχόμενη κάλπη του Οκτωβρίου για να δώσετε στον τόπο μας την αλλαγή που αξίζει με Δήμαρχο τον Γρήγορη Μαρκοβίτη που διασφαλίζει πνοή ζωής με δυναμική και όραμα για την Νάουσα και τα χωριά που θα μας κάνουν περήφανους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Ταυτότητα – Πρόγραμμα
Αρχές
Ποιος είναι ο Γρηγόρης

Υποψήφιοι
Βιογραφικά
Ομάδα στήριξης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης

Αλμα

Ταυτότητα
Αρχές
Γρηγόρης